Strö över smulad fetaost, purjolök och färsk timjan över rotsakerna när de är nästan färdiga. Idag blev det ugnsbakade rotsaker till lunch, väldigt enkelt och gott
Krydda kotletterna med lite timjan, salt och peppar. 1 tsk timjan. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala 500 gram potatis, 250 gram morötter, 250 gram rotselleri, 300 gram rödbetor och 2 rödlökar
Som ett led i mitt Årets kock-bloggande fick jag prova ÅK-creme fraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
Som tillbehör serverade vi varken bröd eller ugnsbakade potatisar eller rotsaker utan bulgur. Jag hade redan då bestämt mig att första receptet jag skulle testa var helstekt kyckling med äpple och timjan
Ringla över timjan och rapsolja och massera in så allt täcks. Beroende på hur tjock du gör limpan och hur stora du gör rotsaksbitarna så kan de dock behöva gå lite olika länge i ugnen, så ett tips är att när limpan är klar så kan du ta av den från formen och låta rotsakerna gå klart själva