Blanda med honungen. tillsammans med en god grönsallad. ca 75 g chèvre. Smula fikonblandningen och chèvre över sötpotatisen och sätt i in ugnen i 10 minuter till. ca 75 g chèvre
Jag går en sidådär tre rundor med Akilles varje dag. massor med smak och perfekt som förrätt eller till och med middag, lägg till ett gott bröd och saken är biff
Toppa med hyvlad parmesan samt något krispigt som lite chips eller rostade nötter/ frön/kärnor. Råkar ni hitta några kassar med kantareller som folk verkar göra överallt så piffar det upp ytterligare några snäpp
Rostaderotsaker var ett tag sedan vi hade och jag lade på några skivor getost mot slutet i ugnen. Till detta kokade jag ihop en sås med vitt vin och örter
slutligen kunde en tallrik med lammbog, rödvinssky och rostaderotsaker serveras. Â Den redan i bitar styckade lammbogen la jag upp i en ugnsform, gned in med salt och peppar, späckade med vitlöksbitar och färsk rosmarin
Det här med fotande och varm mat har jag skrivit om tidigare, men den här gången sätter rekord. Den tidigare så resliga skumsåsen på chèvre, grädde och gräddfil som jag kört genom sifonen ser mer ut som en tjock mjölk
Jordnötssmör ger grytan en fantastisk smak, och tillbehören - skivad banan, strimlad kokos, rostade jordnötter och en supergod "stingig" chutney eller jelly - sätter den där extra piffen på det hela
Årets påskmiddag var en lammstek som marinerats i rödvin och apelsin, den serverades med marinerade vårprimörer, ugnsbakad potatis, en rostad böndipp och en chévrekräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.