Rotsaker persilja recept

Ungsbakade rotsaker med kikärtsdipp

Ungsbakade rotsaker med kikärtsdipp

Blandas ut med spenat, hackad persilja och serveras med en nötig kikärtsdipp. persilja. Ta ut och blanda samman med spenat och hackad persilja
Vitlöksrostade rotsaker och potatis

Vitlöksrostade rotsaker och potatis

Strö över persilja och ströbröd och tillaga i ugnen tills rotfrukterna fått fin färg och är mjuka, ca 20 minuter. 5 dl hackad persilja
Rostade rotsaker med fetaoströra

Rostade rotsaker med fetaoströra

Smaka av med citronskal, citronsaft, olja och persilja. Blanda de brynta rotsakerna och potatisen med spenat och korianderblad
Bakade rotsaker med ädelost

Bakade rotsaker med ädelost

1 dl persilja. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala betorna och skär dem i klyftor. Tvätta och halvera små potatisar
Korvgryta med rotsaker

Korvgryta med rotsaker

hackad persilja. Rotsakerna varierar man efter egen smak. Rör ner lite persilja och smaka av. Korvgryta med rotsaker 4 port
Skinkgryta med rotsaker

Skinkgryta med rotsaker

Avsluta med att klippa över färsk persilja. 1 knippe bladpersilja1. 1 stor gul lök. 2 vitlöksklyftor. 600g fläskkött, ex fläskkarré eller skinkstek
Fisksoppa med rotsaker och pepparrot

Fisksoppa med rotsaker och pepparrot

½ dl färsk persilja, grovhackad. Toppa med persilja och lite pepparrot. ½ dl färsk persilja. En vardagskväll när alla är hungriga får det räcka med en mobilbild
Mild soppa av överblivna rotsaker

Mild soppa av överblivna rotsaker

Servera med bröd, en klick Turkisk avrunnen youghurt och lite persilja, färsk eller torkad. Persilja. Skala och skär alla rotgrönsaker, purjolök och bladselleri i tärningar eller skivor
Mustig och värmande köttsoppa med rotsaker

Mustig och värmande köttsoppa med rotsaker

Nyligen fick vi förutom en fin bit rådjursskinka också en del "kokkött" som jag bestämde mig för att göra en god och höstlig köttsoppa av tillsammans med rotfrukter och massor med persilja
Örtbakad kyckling med rotsaker

Örtbakad kyckling med rotsaker

1 kyckling (med skinn) 1 kruka rosmarin (hälften till kyckling och hälften till fond) 1 kruka dragon (hälften till kyckling och hälften till fond) 1 kruka persilja (hälften till kyckling och hälften till fond) 50 g smör, rumstempererat 3 msk dijonsenap 2 dl grädde 2 klyftor vitlök, skalade och rivna 500 g potatis, skrubbade och delade i halvor 16 lökar (små eller 4 stora) 4 palsternackor, delade i grova bitar 8 aprikoser (färska eller torkade) 150 g fetaost salt peppar