Skala och skiva grönsakerna tunt. Skiva fläsket. Lös upp buljongtärningen i hett vatten. Varva grönsaker och fläsk i en hög form, potatis nederst och överst
Servera med färska grönsaker, örter & goda röror. Rostade rotsaker är en rätt som alltid funnits med. Det är bara att skära lite rotsaker och grönsaker i bitar, vänd runt i olja och kryddor, toppa med något gott och servera med någon god röra
Kanske hör det matlagningen till att pröva nya smaker, kombinationer osv och trots att en grönsak i sig har smak så mår de oftast bättre av att piffas upp med diverse örter och kryddor av större dos
slutligen kunde en tallrik med lammbog, rödvinssky och rostade rotsaker serveras. Rotsaker och några potatisar rostas i ugnen, 225°C i en kvart till tjugo minuter. smör salt och svartpeppar från kvarnen… ca 1 kg goda rotsaker och potatis i skön förening 1
Fina smaker med örter, olivolja, selleri och blandade rotsaker. färska örter, ca 0,5-1 dl repade blad av t. Tillsätt resterande ingredienser utom peppar och låt småkoka på lite lägre värme i ca 20 minuter tills att rotsakerna är helt mjuka och linserna börjat koka sönder. färska örter, ca 0,5-1 dl repade blad av t
Lägg detta på en ugnsplåt och ringla över olivolja, örter, pressad vitlök och salt och peppar. Skala rödlök, skrubba rotsakerna rena och klyfta sedan alltsammans i lagom storlek
Hacka örterna fint. Picklade rotsaker. Riv skalet av citronen och blanda med örterna. Skala och skiva rotsakerna, gärna på en mandolin så att du får till riktigt tunna skivor
Jag har skrivit om det förr och skriver det igen. Sötpotatis är något av det godaste som finns. Det är en så himla skön rotsak eller ja det är egentligen en ört om man ska vara helt korrekt