Tillsätt ägg, salt, dill och kryddor. Lägg hälften i botten på en smord avlång form. Lägg på skivor av rökt lax och fördela lite krossad rosépeppar över
Sötpotatis är oftast lite blötare, så du behöver använda mer (glutenfritt) mjöl och mindre ägg för att få ihop en deg (som ändå kommer att vara mer kladdig än vanlig gnocchi-deg
Kör färsk lax, salt, kajennpeppar och äggvitor till en jämn färs i matberedare monterad med kniv. Lägg på den kallrökta laxen och krydda med rosépeppar
Blanda samman senap och äggula i en skål och tillsätt oljan, litet i sänder. Strö över äggen. DAGENS RECEPT 15-03-03GRÖNSALLAD MED ÄGG OCH SENAPSSÅSGammaldags men utsökt god är den här salladen med hårdkokt hackat ägg och en väl smaksatt senapssås. 4 portioner1 stort grönsallads- eller isbergssalladshuvud1 bit gurka, ca 150 g1 krm salt1 krm vitpeppar2 - 3 hårdkokta hackade äggSås. 2 msk senap, helst osötad1 äggula4 - 5 msk matoljaev litet krossad rosépepparTill 8 portioner. Salladssås med crème fraîcheBlanda samman 2 dl crème fraîche, 1 äggula, 1 msk senap och smaksätt med 1 krm salt och 3 msk finhackad persilja och ½ tsk dragon. 1 äggula
Låt svalna Blanda ingredienserna till äggstanningen utan att vispa för mycket. Fyll på med äggstanningen och grädda i 170 grader i ca 30 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg. 4 st ägg