Idag njöt E och jag av en Renskavsgryta här hemma till fredagsmiddag, bytte ut Tacos en vecka. Emmis gillade den jättemycket och åt upp allt, likaså H som kom hem sent och mumsade i sig, värre var det med mig
2 1 pkt djupfryst renskav (à 240 g) smör till stekning 1 hackad gul lök 100 g ljusa kantareller (eller champinjoner i skivor) peppar från kvarn salt 5 krossade enbär 1 msk svart vinbärsgelé 2 dl vispgrädde hackad persilja till servering Lägg till i inköpslistan
Fräs svamp och lök i en stor stekpanna med matfett tills löken blir mjuk. Ansa kantarellerna. Strö över hackad persilja och servera med potatismos och kokta morötter
Smaka av, strö över persilja och servera med kokt eller pressad potatis, gelé och sallad. 100 g kantareller eller champinjoner i skivor. 1 Paket djupfryst renskav, 240 g 1 st gul lök, hackad 100 g kantareller eller champinjoner i skivor 3 dl vispgrädde 5 st enbär, krossade 1 msk svartvinbärsgelé smör till stekning salt, peppar från kvarn hackad persilja till servering
Jag säger tack till grannen för trattkantarellerna och tack till svägerskan för lingonen. Här kommer ett recept på en härligt höstig och mycket god renskavsgrytamed svamp och lingon