Rabarbergelé recept

Rabarbermousse

Rabarbermousse

Rabarbergelé. Börja med att göra sirapen. Skär rabarbern i mindre bitar, och koka med socker och vatten i ca 10 minuter
Rabarberpannacotta

Rabarberpannacotta

Rabarbergelén. Rabarbergelé. När pannacottan stelnat lägger du på ett tunt täcke av rabarbergelén, ca 1-2 msk per glas
RABARBERSIRAP

RABARBERSIRAP

Rabarbersirapen är nästan som en saft, men tjockare i konsistensen. Den är stark i koncentrationen eftersom inget vatten tillsatts vid kokningen
Halloncheesecake med körsbär

Halloncheesecake med körsbär

Jag tycker om att variera och tanken var att det skulle blivit en cheesecake med jordgubbar, hallon, körsbär och röda vinbär under rabarbergelé – men allt fanns inte i mataffären… Den blev otroligt vacker och god med hallon och körsbär
Närproducerat vin och sparris

Närproducerat vin och sparris

Sparrisglass med rabarbergelé. Detta bildspel kräver JavaScript. Österlen är verkligen ett paradis och epitetet ”Sveriges Toscana” är inte helt långsökt
Rabarberpaj

Rabarberpaj

Närrabarbergelén börjar stelna hälls den i mördegsskalet. Bred vaniljkrämen över rabarbergelén och strö över den rostademandeln

Klassisk rabarbergelé

Koka rabarber med socker och vatten 10 – 15 min. Slå upp i silduk och låt den självrinna. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten 5 min

Rabarbergele med ostkräm.

Lägg rabarberbitarna och vattnet i en kastrull och sjud under lock i 5 minuter. Sila och spara rabarbervattnet

Rabarbergelé med jordgubbsyoghurtglass

Servera en glasskula till rabarbergelén. Rensa och skär rabarbern i tärningar. Lägg i en bunke. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten

Jordgubbs-och rabarbergele

Låt gelantinet ligga i kallt vatten ca 10 min. Skölj rabarber, skala dem om den är grov, skär den i bitar

Rabarber- och vingelé

Kanske också prova att göra enbart rabarbergelé och då minska på sockret något. 2-3 portioner - ger 3 dl Nu har äntligen rabarbern kommit upp och då är det dags att prova läckra rabarberrecept