Rabarbergelé. Börja med att göra sirapen. Kör med stavmixer, och sila genom ett kaffefilter. (Jag försökte med sil först, men då kom det med en del fruktmassa som gör sirapen grumlig)
Jag tycker om att variera och tanken var att det skulle blivit en cheesecake med jordgubbar, hallon, körsbär och röda vinbär under rabarbergelé – men allt fanns inte i mataffären… Den blev otroligt vacker och god med hallon och körsbär
Sparrisglass med jordgubb- och rabarbergeléPortioner. Jordgubb- och rabarbergelé. Låt sjuda under omrörning med en träslev till det binder, så att du kan blåsa en ros på sleven
Närrabarbergelén börjar stelna hälls den i mördegsskalet. Kavla ut degen och klä formen med denna. Bred vaniljkrämen över rabarbergelén och strö över den rostademandeln
Mosa jordgubbarna med en gaffel. se Tillagning av Jordgubbsyoghurtglass Vispa ägg och socker. Jättegod jordgubbsglass som är enkel att göra och utan någon grädde och mörk choklad som gör att den inte blir för ohälsosam
Kanske också prova att göra enbart rabarbergelé och då minska på sockret något. Vilket resulterade i sveda runt munnen och till och med några småblåsor
Kanske också prova att göra enbart rabarbergelé och då minska på sockret något. Rabarber- & vingelé – saften av härligt späda rabarber kombinerat med toskanskt vin santo
Ansa rabarbern skär i bitar varva med socker i gryta låt sjuda under lock till den är mjuk. Arbeta snabbt ihop mördegen , låt den vila minst 1 timme svalt, kavla ut degen o kläd en form ca 24 cm med höga kanter , nagga degen grädda mitt i ugnen 200 c ca 20 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.