Vårdessert (mandelkaka, citronparfait, inkokt rabarber, rabarbergelé, kardemummasmul och italiensk maräng)

Ingredienser

  • 10 bitar
  • 1 dl hel
  • 1 citron
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 ägg
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 15 min). och jag fordrar med bakplåtspapper så
  • 250 g vispgrädde
  • 1 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 250 g standardmjölk
  • 120 g äggula
  • 200 g socker
  • 100 g citronsaft
  • Lägg vaniljstång och frön i en kastrull, slå på mjölken och koka upp. Ställ
  • åt sidan och dra i minst 5 min
  • Vispa äggulorna lätt med sockret och slå det över vaniljmjölken. Värm upp
  • under konstant omrörning till 85 grader
  • Sila krämen i en bunke genom en sil. Kyl krämen i iskallt vattenbad tills
  • den är 20 grader

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.