Rabarbergelé rabarber recept

Rabarbermousse

Rabarbermousse

Rabarbergelé. Värm rabarbersirapen, och smält ner gelatinbladen. Värm rabarbersirapen, och smält ner gelatinbladen
RABARBERSIRAP

RABARBERSIRAP

Rabarbersirapen är nästan som en saft, men tjockare i konsistensen. Skär rabarbern i bitar och lägg i kastrullen tillsammans med jordgubbarna
Rabarberpaj

Rabarberpaj

Närrabarbergelén börjar stelna hälls den i mördegsskalet. Sjud rabarberntillsammans med sirap i en rostfri kastrull, tills rabarbern är mjuk

Klassisk rabarbergelé

Koka rabarber med socker och vatten 10 – 15 min. 1-1½ kg späd rabarber. Slå upp i silduk och låt den självrinna

Rabarbergele med ostkräm.

Sila och spara rabarbervattnet. Häll tillbaka rabarbervattnet i kastrullen. Lägg rabarberbitarna och vattnet i en kastrull och sjud under lock i 5 minuter. 1 kg rabarber i bitar

Rabarber cheescake

Rabarbergelé. Dela rabarberna i små bitar och koka dess mjuka med vatten och socker. Häll rabarbergelen över kakan och låt den stelna i kylskåpet igen

Jordgubbs-och rabarbergele

Skölj rabarber, skala dem om den är grov, skär den i bitar. Rör ner apelsinjuice och gelantin i rabarbermassan, blanda ner de skivade jordgubbarna

Rabarber- och vingelé

Kanske också prova att göra enbart rabarbergelé och då minska på sockret något. Här är ett modifierat recept av Nigellas rabarber- och vingelé som blir en vacker nyponsoppsrosa gelé

En himmelsk rabarbertårta

Rabarbergelé. Låt sjuda under lock tills rabarbern är mjuk. Krama ur dem och låt dem smälta i rabarbergeléet