Lägg upp köttet på en skärbräda och klappa torrt med papper,så stekytan blir jämn och fin. Skär några snitt i i köttet och stoppa in vitlöksklyftor och rosmarin i snitten
Tag upp köttet och låt det droppa av. Låt köttet vila på ett varmt ställe i tio minuter. (När innertemperaturen är 55 grader är köttet rött, vid 65 medium och vid 70 är det genomstekt)
Skär upp köttet och servera med grillade tomater, persiljesmör samt en sallad. Marinera köttet i minst 2 timmar. Grilla köttet 3-4 minuter på varje sida över direkt glödvärme. Ta upp köttet och slå in det i aluminiumfolie i 5-10 före servering
Köttet är en historia för sig. När köttet är färdigmarinerat skivar du upp det i lagom tjocka skivor. När du stekt så som du vill ha köttet låter du det vila en stund på ett fat innan servering så att köttet får komma till sin fulla rätt
Ta ur köttet ur vinet och lägg på hushållspapper. Recept. Michael Hoffman. fre, 2012-11-30 06. 00. (2). Lammet. Börja med att marinera lammet, detta kan med fördel göras dagen innan, om inte så bör det marinera i minst 2 timmar