Rödvinsmarinerad kött recept

Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

Lägg upp köttet på en skärbräda och klappa torrt med papper,så stekytan blir jämn och fin. Skär några snitt i i köttet och stoppa in vitlöksklyftor och rosmarin i snitten
Rödvinsmarinerad karré

Rödvinsmarinerad karré

Så, här kommer en god marinad som passar till vilket kött som helst. Lägg köttet i en påse och häll marinaden över
Rödvinsmarinerad biff

Rödvinsmarinerad biff

Tag upp köttet och låt det droppa av. Låt köttet vila på ett varmt ställe i tio minuter. (När innertemperaturen är 55 grader är köttet rött, vid 65 medium och vid 70 är det genomstekt)
Vinmarinerade Vildsvinsrevben

Vinmarinerade Vildsvinsrevben

Rödvinsmarinerade vildsvinsrevben. I år gjorde vi istället Vildsvinsrevben då föräldrarnas frys är full med Vildsvinskött
Nötköttsfest på grillen

Nötköttsfest på grillen

Oxbringa, rödvinsmarinerad. Salta köttet lite lätt innan och gnid sedan in kryddorna runt om. Oxbringa, rödvinsmarinerad
GOTT NYTT 2010!

GOTT NYTT 2010!

Ta upp köttet ur marinaden (spara denna till såsen) torka av köttet och bryn runt om i smör i en panna tills det får färg
Matsedel vecka 33

Matsedel vecka 33

Lördag - Rödvinsmarinerad karré. Denna marinaden passar till vilket kött som helst egentligen, och gör middagen precis så där lite lagom helgglyxig
Crème de la Crème

Crème de la Crème

Till rödvinsmarinerad flankstek med vattenmelonsallad behöver du. Kött och marinad. När köttet gottat till sig i marinaden är det dags att tillaga det
Rödvinsmarinerad älgstek

Rödvinsmarinerad älgstek

Mitt kött blev i alla fall riktigtbra, och även om det kanske SÅG blodigt ut så smakade det inte det
Rödvinsmarinerad flankstek

Rödvinsmarinerad flankstek

Skär upp köttet och servera med grillade tomater, persiljesmör samt en sallad. Marinera köttet i minst 2 timmar. Grilla köttet 3-4 minuter på varje sida över direkt glödvärme. Ta upp köttet och slå in det i aluminiumfolie i 5-10 före servering
Rödvinsmarinerad Oxfransyska med hasslebackspotatis

Rödvinsmarinerad Oxfransyska med hasslebackspotatis

Köttet är en historia för sig. När köttet är färdigmarinerat skivar du upp det i lagom tjocka skivor. När du stekt så som du vill ha köttet låter du det vila en stund på ett fat innan servering så att köttet får komma till sin fulla rätt