) i ugn, stekt morot, stekt gulbeta. De är mycket mildare i smaken, men framförallt slapp jag slänga allt som liksom kommit i kontakt med betorna då dessa inte färgar av sig (ett STORT störningsmoment med rödbetor
Lammytterfilémed potatisgratäng och rosmarinrödvinsky. Eftersom det bara var lilla familjen som skulle äta lamm denna påsk så kändes en lammstek alldeles för stor så jag köpte några finfina lammytterfiléer och gjorde potatisgratäng till
Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. Lammytterfilé, ugnsrostade rotfrukter, honungsglaserade rödbetor och en getoströra blev påskaftonens middag
Särskilt med de enkla tillbehören vi hade till. I söndags hade jag tänkt prova Thomas Kellers recept på confiterade anklår, men insåg när jag läste receptet att en dag liksom inte riktigt räckte till
Underbar, smakrik, mättande veganrätt med inflamationsdämpande kryddor. Boken är en perfekt grundkurs och kokbok för ett liv med clean food som dessutom är extra ren och läkande
Fyll väl rengjorda glasburkar med morötterna och häll sedan på lagen. (gurkorna brukar jag låta stå i två veckor före vi provsmakar, så gissar det blir likadant med morötterna)
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning med morötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
Ingredienser Portioner. 4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Garnera med något grönt som finns tillhands. 6-8 hg Lammytterfilé. Ställ in i ugn ihop med morötterna 5-10 minuter. Lägg upp på tallrik 3 morötter ovanpå 4 bitar lammytterfilé, intill en bit potatisterrin och servera Lars-Eriks specialsås (eller annan efter tycke och smak) i separat liten såsskål på tallriken. 6-8 hg Lammytterfilé
Istock Ge maten ett härligt smaklyft med picklade morötter. Picklade morötter Ingredienser 2-3 stora morötter 1/2 dl ättiksprit, 12 procent 1 dl strösocker 1 1/2 dl vatten Gör så här Skala morötterna och skär i stadiga strimlor med potatisskalare eller osthyvel
Forma fina biffar, pensla biffarna med oljan och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grovt riven gurka som blandas med creme fraiche, majonäs, riven vitlök, aromat och citronpeppar
Ätit har vi gjort hela veckan, både sådant jag lagat hemma och tagit med och annat som Nitima lagat. Fick bli biffar med ugnsrostade rotsaker, potatis och palsternacka tillsammans och sedan balsmavinägerrostade morötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.