Rödbetor med fetaost recept

Ugnsbakade rödbetor och fetaost.

Ugnsbakade rödbetor och fetaost.

Lägg till sist på de varma rödbetorna och fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. Krydda med salt och peppar och smula över fetaost

Rostade rödbetor med fetaost

Man kan också lämna skalet på och rosta dem medrödbetorna som de är. Lägg betorna samt vitlök i en ugnsfast form och blanda med olja, salt och timjan
Smörstekta rödbetor med fetaost

Smörstekta rödbetor med fetaost

För att inte skärbrädan ska bli röd så brukar jag lägga rödbetorna på ett dubbelvikt hushållspapper när jag skär dem i skivor
Rödbetor med fetaost

Rödbetor med fetaost

Blanda rödbetornamed vinäger, olja, salt och peppar. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, behåll lite av blasten
Rostade rödbetor med fetaost

Rostade rödbetor med fetaost

Man kan också lämna skalet på och rosta dem medrödbetorna som de är. Lägg betorna samt vitlök i en ugnsfast form och blanda med olja, salt och timjan
Rödbetor med fetaost

Rödbetor med fetaost

Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Lägg upp på fat och smula över fetaost och servera tillsammans med bröd
Rödbetor med fetaost

Rödbetor med fetaost

Vi brukar göra rödbetormed chèvreost och mandlar eller valnötter. Skala rödbetorna och skär i ½-cm tjocka skivor
Rödbetor med fetaost och honung

Rödbetor med fetaost och honung

Skala och skär rödbetorna i bitar. Ett paket fetaost. Häll över rödbetorna i en skål (det är sådant här jag skulle vilja ha en skål i keramik till, mamma), häll över en matsked honung och en matsked balsamicovinäger
Rödbetor med fetaost och timjan

Rödbetor med fetaost och timjan

Blanda i en ugnsfast form tillsammans med olivolja, timjankvistar och vitlök. Strö över fetaost. Krydda med salt och peppar
Bakad rödbeta med hallon, mandel och fetaost

Bakad rödbeta med hallon, mandel och fetaost

900 g färdigkokta rödbetor 2 msk hel kummin 100 g sötmandel 3 nektariner 1 förp fetaost (à 200 g) 125 g färska hallon färsk körvel färsk bladpersilja olivolja salt

Rödbetor med fetaost

Blanda rödbetornamed vinäger, olja, salt och peppar. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, behåll lite av blasten