På den fina bloggen Frostrosor hittade jag ett recept på röd vinbärssaft med vanilj. Röd vinbärssylt. Rör ut vaniljsocker och atamon i en liten mängd saft
En perfekt balans mellan den söta vaniljen och de lite syrliga rödavinbären. Vilken saft det blir kan variera beroende på tillgången av frukt och bär, men eftersom att jag har mycket rödavinbär att använda mig av så brukar det bli lite vinbärssaft
Vispa ihop äggulorna, socker och vaniljen i en skål. Jag kanske är den enda som inte använder mina rödavinbär som jag plockar in och som jag oftast hittar när jag rensar frysen till våren
Blanda sedan ned ägg och rör i vanilj, kolsyrat vatten och hackad salvia. Placera några rödavinbär ovanpå varje pannkaka och vänd för att steka på andra sidan
Häll den rödavinbärssirapen på toppen av kakan och låt. Juicen av vinbär och krusbär är ju liksom rätt sur att dricka som den är, men vi har nu vid ett par tillfällen fått till goda smoothies när vi blandat juicen med vaniljyoghurt och sötat med lite honung
Om du har tillgång till rödavinbär så tycker jag du ska satsa på den här saften. ½ vaniljstång. 1,2 kg rensade, repade, rödavinbär500 g rensade, renskurna jordgubbar1 l vatten2 kanelstänger½ vaniljstång1 stort, torkat pomeransskal5 - 6 dl rårörsockerLägg bär och vatten i en rymlig kastrull tillsammans med kanelstänger, den snittade och urskrapade vaniljstången och pomeransskalet