Nu när det är bärsäsong är det läge att safta och sylta. Här hemma går det inte så mycket saft så därför passade jag på att koka en variant med lite mindre socker och denna läskande dryck passar väldigt bra som måltidsdryck
Kokos och svarta vinbär är gott ihop. Du kan även göra den med röda vinbär eller blåbär. 75 g smör 3 ägg 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 2 dl svarta vinbär 1 dl kokosflakes. - Läs hela inlägget här 75 g smör. 2 dl svarta vinbär
Recept på chiapuddingar är något som kommer upp på bloggen då och då. Jag tröttnar helt enkelt inte på chiapudding och jag hittar hela tiden på nya smaker och kombinationer
Smoothie och dessert på en och samma gång – Obs nyttig. Ja, otroligt nyttig till och med. Det som värmer och får mig att fortsätta är när ni skriver något fint eller gillar mina recept
Och så toppade jag med jordnötssmör, jordnötter och röda vinbär. Röda vinbär. Vi börjar med en helt fantastiskt enkel, och lika fantastiskt god, frukost
Jag blir som de flesta andra sugen på lättare mat och gärna flera små kalla rätter. Jag tycker i och för sig om smårätter oavsett väder, men extra mycket när det är varmt ute
Men fler gånger lär det bli. I fredags på landet blev det medelhavsinspirerat på alla håll och kanter. Pasta, tre sorters ost, grönsaker och färsbiffar
Vanlig vaniljbotten med ett lager lemoncurd och ett lager med en egenpåhittad röda vinbärsmousse Bara såsen av vinbären kommer jag att göra och ha till glass för att den var så god
Använde saften ur dem och det som blev över kokade jag chutney på. Krusbärssaft. Skölj bären, klipp av "tofsarna" och häll dem i en kastrull med vattnet
Häll den röda vinbärssirapen på toppen av kakan och låt. Vi har ju gott om vinbär så jag bakade en sockerkaka som jag sedan hällde en vinbärssirap över
Hoppas att allt är bra med er och att ni laddar upp för en underbar helg. Igår var det dax för det andra avsnittet av Hela Sverige Bakar och temat var paj
Blanda bären och sockret i en bunke. Låt blandningen stå och safta sig i ett par timmar. Rör ner natriumbensonat i lite av sylten och rör sedan ned det i resten av sylten
och så har det varit i många år. Det blir i och för sig mer och mer sällan man ställer sig och gör det, men när det väl står serverat på bordet så skrapas faten rena
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.