1 burk
kondenserad sötad mjölk - 397 g 25 g flisad mandel - lite drygt
½
dl
10 g
frystorkade röda vinbär eller blåbär - ca 1 dl Smält chokladen i vattenbad. Rör ned kondenserad mjölk, mandel och bär. Häll upp i en bakpappersklädd form. Låt svalna och skär i bitar av önskad storlek. Klart! Svårare än så var det inte. Fudgen stelnar dessutom snabbt, så du kan börja tjuvsmaka den ganska snart.
Men så länge får vi njuta av glass, god mat, dricka en kopp kaffe och vara tillsammans med familjen. Förresten, jag är med i en tävling som Ica har, jag tävlar med min grillade kladdkaka
Det kan hända att jag kanske bakar en kaka också, som jag kan ta med till jobbet, och kanske en vinbärspaj som vi kan kalasa på vid ett senare tillfälle
Sockerkaka med röd vinbärssirap. Fikabrödet tog vi sedan med oss ner till sjön när vi skulle bada. Häll den rödavinbärssirapen på toppen av kakan och låt
Här hemma går det inte så mycket saft så därför passade jag på att koka en variant med lite mindre socker och denna läskande dryck passar väldigt bra som måltidsdryck
Vispa krämen kall, och blanda väl med den kondenserade mjölken. Vi hade ju ingen elektricitet, och kylskåpet drevs med hjälp av ammoniak och hade ett pyttelitet frysfack
Låt oss därför motarbeta detta faktum med en surpris av det trevliga slaget. En kaka som ser ut som en helt vanlig mjuk chokladkaka, men som när den skärs upp visar sig gömma en mycket smarrig fyllning av cream cheese, vanilj ochkondenserad mjölk
Kaka200 g smör 255 g strösocker [3 dl] 4 ägg 1,5 tsk vaniljpaste (eller 3 tsk vaniljsocker) 200 g mandelmjöl (eller 5 dl havremjöl, eller hälften av varje) [4 dl] 120 g vetemjöl (eller 100 g/1,5 dl durramjöl för glutenfri) [2 dl] 0,25 tsk salt ca 300 g rödavinbär, färska eller frysta och otinade [4–5 dl]
Toppad med banan, kiwi, rödavinbär, pumpakärnor, solrosfrön och valnötter. Blanda boveteflingor, vatten, vanilj, kardemumma lite salt i en kastrull och låt koka ihop på medelvärme
Kolla också in Glassrikets tips om yoghurtglass medrödavinbär, ochvinbärssorbet. Är glassen hemmagjord, och serverad tillsammans med chokladsås så är det en riktig gourmeträtt, i mitt tycke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.