Här är det i form av en stek som serverades till Halloweenmiddag tillsammans med en len smörsmakande pumpapuré med snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär
Skala och finhacka löken. På framsidan håller plommonträdet på att vika sig för alla växande plommon – ännu gröna – och på baksidan har vinbärsbusken växt upp till himlen fylld med de svarta söt-syrliga bären
Skala och hacka lök och vitlök. 1-2 gula lökar. 2 vitlöksklyftor. Fransosen Les Fumées Blanches (22138) är torrt, bärigt och med inslag av rödavinbär, örter och blodgrape. 1-2 gula lökar. 2 vitlöksklyftor 500 gram lammfärs eller oxfärs
Ett fruktigt, mustigt vin med mycket kryddor och smak av körsbär, vinbär och en ton av lakrits. Min gryta har jag baserat på fin, kryddig chorizokorv, tomater, lök, paprika, cornicorns, syltlök, bönor, chili mm