Häll på mandelmjölken, koka upp och låt puttra tills du tycker morötterna är lagom mjuka. Skär en bit ur den tjockaste delen av sillen och smaka om den är tillräckligt urvattnad, den ska inte vara för salt
Tillsätt rapsolja, salt och peppar. Citronrostade morötter och lökarmed böndipp och stekt halloumiHär har jag försökt plocka upp lite smaker som jag förknippar med sommar, såsom basilika, halloumi, citron och morötter
Vänd sillfiléerna i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Lyft försiktigt upp sillen på ett varmt uppläggningsfat och slå över grädden och löken
4 ca 800 g små potatisar 2 gula lökar 2 msk smör salt och peppar 100 g haricots verts (gröna bönor) 6 salladslökar 2 msk olivolja 1/2 dl grovhackad dill 8 urvattnade salta sillfiléer 1 1/2 dl grovt rågmjöl 2 msk smör 2 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Tillsätt crème fraiche och låt rätten småputtra någon minut tillsmorötterna är mjuka. Bjud kokt potatis, eller pasta och bröd, till den som är rejält hungrig
4 500 g urvattnad sill 7 dl vetemjöl 3 ägg ströbröd 3 små gula lökar 3 dl vispgrädde 2 msk smör till stekning salt vitpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Dessutom laga vi en varm morot- och fänkålsallad med persilja och vitlök. Hacka löken. Stek morötterna och fänkålen på låg värme i kokosolja tills de blir mjuka
Till det åt vi stekta grönsaker, med fetaost. Låt det småkoka, och tillsätt grädden. Det blev en stekt ytterfilé istället, som fick simma i balsamicosås
Servera med den stuvade spenaten. ) Stuvad spenat är ett givet sällskap till makrillen. Finns inte mycket annat som går upp mot nyfångad makrill, som bara får en lätt panering med ströbröd och salt och stekt i mycket smör, namnamnam
/rivna morötter/citronsaft och lingon. Så himla gott direkt på mackan eller till kokt ägg. Varva den stekta fisken, gärna varm medlöken och klippt persilja/dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.