Stek trattkantarellerna med smör lök och salt och vitpeppar. Sen in med den igen. Vill man kan man pensla färsen med lite smör för att få en fin snygg stekyta
Tänk vad vi har hunnit vara med om tillsammans, fem år är en lång men samtidigt kort tid. Jag har hunnit ta studenten, båda har hunnit läsa på högskola/universitet, båda har hunnit vara iväg och bott ett tag ifrån vandra på egen hand i USA, vi har rest tillsammans i Europa (Tyskland, Holland, Bosnien och Kroatien) i fem veckor, tagit en charter till Grekland, firat jul i New York och sedan ett år tillbaka ungefär är vi sambos och vi har båda gjort en jäkla träningsresa från soffpar till gympar och så klart allt vardagligt som vi varit med om tillsammans, man hinner ju med en del på fem år
Fräs vildsvinsfärsen i en stekgryta med olivolja. Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja och salt. Servera grytan med sötpotatis,gurksallad och tortillachips
Riktig husmanskost som idag lagades medvildsvinsfärs. Kunde naturligtvis lika gärna gjorts med älgfärs, kanske nöt eller blandfärs om det är det som finns hemma
Röra samman osten med crème fraiche så är det klart, hur mycket lättare kan man göra det för sej. Nej, detta är matlagning som lämpar sej en ledig dag för det tar någon timme, det ska vi inte sticka under stol med, men belöningen man får när man hugger in är så väl värt tiden det tar
Blanda färsen med ägg, kryddor och matlagningsgrädde. Servera dem ordentligt varma, gärna tillsammans med rotsaker och grönsaker som ungsrostats, en god gräddsås, någon gelé och en fräsch sallad
Idag dagens Metro tipsar vi om två bra rätter med Vildsvin och Lisa tipsar om god dryck. Vispa ur pannan med en skvätt vatten, tillsätt grädde och messmör
Blanda sist i färsen och låt den sen "sätta" sig en stund innan du steker biffarna på medelvärme. an och jag använder rikligt med smör när jag steker, risk för att det kan fastna lite annars
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.