I vår sallad umgicks rucola med lövtunna skivor av rå polkabeta och fänkål (mandolin, säger jag bara, it's the shit), rivna bitar av dill samt en tjock dressing med senap och balsamvinäger
Denna lunch består av ugnsbakad sötpotatis, en avokado, ärtskott, tunt skivade polkabetor och rödlök som fått ligga en liten stund i vit balsamvinäger, rödbetsgroddar, torrostade pumpakärnor och en fetaostkräm med basilika
När vi gör skördepizza picklar jag polkabetor istället för vitkål. 1 msk balsamvinäger. Isbergsallad med majs, tomat och gurka i all ära, men det går att göra det lite mer spännande
Vispa ihop olja med balsamvinäger och senap till en slät konsistens. Tillagning. 1. Vacker betsallad. Skala betorna och skär dem i tunna skivor med hjälp av en mandolin eller i en matberedare
Gjorde ju en carpaccio på polkabetor till senaste bröllopet. Att jag valde polkabetor istället för rödbetor fattar ni ju när ni ser resultatet färgmässigt, smakmässigt är det nästan ingen skillnad
Har ni sett vilka vackra polkabetor, riktiga små karameller. Häll över en blandning av en trea grädde mixat med 2-3 msk balsamvinäger, en kycklingbuljongtärning, en riven vitlöksklyfta och lite honung