Vispa samtliga ingredienser med elvisp tills fluffigt. Det som blir över kan man ju rulla in i smörpapper, lägga in i frysen och använda senare till fisk eller kyckling
Kom på att jag aldrig testat att göra hemmagjort smör. Men vips händer det, plötsligt har vätskan separerats och ett lent, krämigt smör flyger runt i bunken
Receptet kommer från Lisa Lemke och fanns med i det senaste numret av tidningen Lantliv. Några av de polka- och gulbetor jag skördat under hösten har jag lagt in, eller "picklat" som är det ord man använder just nu
Till denna fina och köttiga firre serverades grön sparris, brynt smör och rikligt med pepparrot. Lägg upp fisken på en plåt och omge den med grov skuren lök samt morot och häll på en skvätt vin samt peppra
Vispa grädden i en hushållsmaskin eller med elvisp. Det är busenkelt att göra eget smör. Det hemgjorda smöret håller lika länge som datumet på gräddförpackningen
6 kakor 75 g smör 2 dl mjölk (3 %) 25 g jäst 1/2 dl socker 1 krm salt 1 tsk stötta kardemummakärnor ca 6 1/2 dl vetemjöl 1 uppvispat ägg till pensling socker att strö över Fyllning ev 1 msk potatismjöl 250 g blåbär 1 dl socker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.