Pepparsås
catrineyngbro
catrineyngbro

Pepparsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Författare: Åse
  • INGREDIENSER
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 –2 msk hela pepparkorn *rosépeppar, grönpeppar, svartpeppar – välj eller blanda (börja med mindre mängd)
  • smör att steka i
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tsk dijon
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk tamarisoja
  • 1 msk kalvfond
  • 1/2 dl rött vin eller mörk mustig balsamvinäger eller en god konjak
  • 1 krm salt

Beskrivning

    INSTRUKTIONER

    Krossa pepparn i en mortel eller dylikt och finhacka löksen. Fräs i smör till det mjuknat och fått lite färg. Rör ner alla ingredienser och smaka av något. Låt reducera (koka ner) till önskad konsistens.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.