1 –2
msk hela pepparkorn *rosépeppar, grönpeppar, svartpeppar – välj eller blanda (börja med mindre mängd)
smör att steka i
3 dl
grädde
2 dl
creme fraiche
1 tsk
dijon
1 msk
tomatpuré
1 msk
tamarisoja
1 msk
kalvfond
1/2 dl
rött vin eller mörk mustig balsamvinäger eller en god konjak
1 krm
salt
Beskrivning
INSTRUKTIONER
Krossa pepparn i en mortel eller dylikt och finhacka löksen. Fräs i smör till det mjuknat och fått lite färg. Rör ner alla ingredienser och smaka av något. Låt reducera (koka ner) till önskad konsistens.
Jag lovade ju er receptet på pepparsåsen vi åt i fredagskväll. Det löftet infrias här nedan. Finhacka en charlottenlök å fräs den lite tillsammans med en klick tomatpuré å mortlad peppar(ca 1 1/2 msk) i någon minut
Favorit i Repris #3 Kvarterskrogens Pepparsås på mitt sätt Det här är min variant av en Pepparsås som vi hade på menyn, när jag jobbade på Kvarterskrogen i Östersund. Pepparsåsen var väldigt populär, jag kokade 10 liter åt gången. Pepparsås 1 Gul Lök 25 gr Smör 1 tsk Nymald Vitpeppar 1 tsk Mellanmald Svartpeppar Lite Cayenne ½ tsk Salt 1 tsk Worcestersauce 1 tsk Japansk Soya 1½ dl Rödvin 2 tärningar Ekologisk Grönsaksbuljong 1 liter Grädde 2 tsk Svart Vinbärsgelé Finhacka löken och fräs i smöret utan att den får färg
På kvällens grillfest hos grannarna blir vi kanske bjudna på deras goda pepparsås som jag smakade för första gången för någon vecka sedan och sedan dess har jag även hunnit göra den själv en gång också
Finhacka bacon, lök och papprika och låt det fräsa i botten på kastrullen med smör och kalvfond. Mortla grönpeppar och svartpeppar, låt det fräsa en stund tillsamans med lök, paprika och bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.