Sås

Sås

  • 19 Recept
Myntasås

Myntasås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 dl matlagningsyoghurt 1 msk majonnäs 1 st limefrukt(er) 1 tsk flytande honung 1 kruka(or) mynta 1 krm salt 1 krm svartpeppar Köp receptet
Remouladsås

Remouladsås

Förvara remouladsåsen i kylen. 0,5 dl ättiksgurka. 10,5 dl syltlök. 11 dl pickles av grönsaker som morot, blomkål osv eller ta mer av ättiksgurka och syltlök
Varm citronsås till fisk

Varm citronsås till fisk

2 dl crème fraiche 34% 2 dl vatten 4 msk fiskfond 1 st citron ev. ca 1,5 msk idealmjöl citronpeppar efter behag eller  ca 1 krm svartpeppar
Pepparsås

Pepparsås

INSTRUKTIONER. Krossa pepparn i en mortel eller dylikt och finhacka löksen. Fräs i smör till det mjuknat och fått lite färg
Dillsås till fisk i ugnen

Dillsås till fisk i ugnen

Tillsätt och smaka av såsen med hackad dill, färskpressad citron och salt. Dillsåsen är klar att användas som varm sås till fisk
Äggsås, grundrecept

Äggsås, grundrecept

Smaka av din grundsås med salt och peppar. Hacka hårdkokt ägg och persilja och blanda ner i såsen strax innan servering
Balsamicosås

Balsamicosås

Ingredienser Portioner. 2 dl 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 1 tsk olja 3 msk strösocker 5 msk balsamvinäger 3 dl rött vin 1/2 dl kalvfond 1 dl vatten 2 tsk maizena majsstärkelse 2 msk smör salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Italiensk tomatsås

Italiensk tomatsås

Ingredienser Portioner. 4 500 g krossade tomater konserverade eller färska 1 - 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 2 - 3 msk olivolja 2 - 3 msk tomatpuré salt svartpeppar 1/2 - 1 tsk socker 1/2 dl strimlad färsk basilika Lägg till i inköpslistan
Smakrik tomatsås till pasta

Smakrik tomatsås till pasta

1. Mortla grönpepparn. 2. Fräs vitlök och grönpeppar i oljan, på medelvärme, under omrörning några minuter
Enkel Rödvinssås

Enkel Rödvinssås

Hacka och fräs all lök i smör i en kastrull tills den blivit mjuk. Häll på vin, vatten, fond, farinsockret, balsamvinäger och rosmarin