Dryck + Dressing /Sås

Dryck + Dressing /Sås

Kall currysås

Kall currysås

2 dl matyoghurt. 1 dl gräddfil. 2 msk mango chutney. 1 krm curry. 1 krm gurkmeja. 0,5 krm salt
Mannerströms oxfilé med pepparsås

Mannerströms oxfilé med pepparsås

Pepparsås2 msk vitpepparkorn 1 schalottenlök, finhackad 0,5 msk grönpeppar 0,5 msk estragon, finhackad olja 3 dl kalvfond, reducerad och hemgjord , (eller utspädd från koncentrerad) 1 dl rött vin 2 msk cognac 2 dl grädde
Pepparsås

Pepparsås

INSTRUKTIONER. Krossa pepparn i en mortel eller dylikt och finhacka löksen. Fräs i smör till det mjuknat och fått lite färg
Bubbel med granatäpple och lime

Bubbel med granatäpple och lime

3 cl limejuice 2 cl granatäpplesirap (eller grenadine) mousserande vin (alkoholfritt, med så låg sötma som möjligt)
Löksås

Löksås

Ingredienser Portioner. 4 3 gula lökar 25 g smör 2 1/2 msk vetemjöl 3 1/2 dl mjölk 2 dl grädde 1/2 köttbuljongtärning salt vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Ärtröra med rödlök och citron

Ärtröra med rödlök och citron

Blötlägg de gula ärtorna i minst 12 timmar. Koka ärtorna i rikligt med saltat vatten i ca 30 min. Skala och grovhacka rödlöken
Kantarellsmör

Kantarellsmör

kantareller. 1smör. 1färsk timjan. 1citronsaft. 1salt1. Rensa och hacka kantarellerna. Låt svampen vattna ur i en varm stekpanna
Grundrecept redningar

Grundrecept redningar

Smör eller margarin. 1Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete. 1Vätska
Romsås med dill och rödlök

Romsås med dill och rödlök

1/2 rödlök. 10g färsk dill. 1 dl majonnäs. 2,5 dl crème fraiche. 1 nypa vitlökspulver. 75g röd caviar. svartpepparFinhacka rödlöken
Picklade lingon

Picklade lingon

ättiksprit, 12%. 1strösocker. 1vatten. 1kanelstång. 1ingefära. 1lingon, färskaKoka upp samtliga ingredienser till lagen, häll lingon i glasburkar
Ajvarsås

Ajvarsås

0,5 dl ajvar. 2 dl crème fraiche. salt, pepparRör ihop ajvar med creme fraiche i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ såsen svalt