Palak paneer med ris och/eller vitkål
Joakim
Joakim

Palak paneer med ris och/eller vitkål

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 PORTIONER
  • Palak paneer
  • 2 st Gul lök
  • 4 st klyftor Vitlök Vanlig
  • 4 msk Färsk ingefära
  • 400 g Tomater
  • 6 msk Olivolja
  • 2 msk Garam Masala
  • 2 tsk Torkad gurkmeja
  • 4 msk Tomatpuré
  • 3 dl Matlagningsvin Vitt
  • 800 g Krossade Tomater
  • 500 ml Havrebaserad gräddersättning
  • 2 msk Grönsaksbuljong
  • 900 g Paneer
  • 1 msk Olivolja
  • 250 g Färsk bladspenat
  • 2 krm Salt Fint
  • 2 krm Svartpeppar Malen
  • Tillbehör
  • 8 portion Basmatiris
  • 1 st Gurka
  • 400 g Tomater
  • 1 tsk Mynta - torkad
  • 4 krm Salt Fint
  • 4 tsk Olivolja

Beskrivning

    1. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

    2. Palak paneer: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära och strimla tomaterna.

    3. Fräs lök, vitlök och ingefära mjuk i oljan tillsammans med garam masala och gurkmeja. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare 30 sek. Tillsätt vitt vin och låt det puttra i 2-3 min.

    4. Tillsätt de strimlade tomaterna, krossade tomater, havregrädde och buljong och låt såsen puttra på låg värme i 10 min.

    5. Tärna osten och stek den i olja på medelhög värme.

    6. Tillsätt ost och spenat till grytan och smaka av med salt och peppar.

    7. Tillbehör: Skär gurka och tomat i bitar och lägg i en skål. Tillsätt mynta, salt och olja.

    Servera palak paneer med ris/vitkål och sallad vid sidan av.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.