Joakim
Min kokbok

Min kokbok

  • 10 Recept
1500 kcal/dag för att hålla vikt, fördelat på frukost (500), lunch (500) och middag (500).
Böngryta provencale

Böngryta provencale

Stek rotselleri, potatis, lök och vitlök utan att de får färg i cirka 2 minuter. Låt koka under lock i 20 minuter
Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis

Pensla dem med smält matfett och ställ in dem mitt i ugnen, ca 20 min. Baka potatisen ytterligare ca 20 min tills potatisen är mjuk
Fläskfilégryta med champinjoner

Fläskfilégryta med champinjoner

Tillsätt tomatpurén mot slutet och låt bryna någon minut under omrörning. Skär fläskfilén i strimlor och bryn i hälften av smöret och salta och peppra
Palak paneer med ris och/eller vitkål

Palak paneer med ris och/eller vitkål

Tillsätt vitt vin och låt det puttra i 2-3 min. Tillsätt de strimlade tomaterna, krossade tomater, havregrädde och buljong och låt såsen puttra på låg värme i 10 min
Ostbakad fänkål/vitkål med skinka

Ostbakad fänkål/vitkål med skinka

Koka dem i lättsaltat vatten ca 5 min. Gratinera i övre delen av ugnen 10-12 min. Sätt ugnen på 225°. Dela fänkålen i fjärdedelar
Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Skär halloumin i tunna skivor. Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter. Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter
Klassisk fiskgratäng

Klassisk fiskgratäng

Skala potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min. Tillsätt grädde, vatten och fiskfond och låt såsen sjuda under omrörning i 5 min. Häll över dillsåsen och grädda mitt i ugnen i ca 25 min
Ugnspannkaka med bacon

Ugnspannkaka med bacon

Häll baconet i den förvärmda långpannan och stek mitt i ugnen ca 5 minuter. Sätt in i ugnen igen och grädda ca 20 minuter