Asiatisk färspanna med vitlök och lime
Joakim
Joakim

Asiatisk färspanna med vitlök och lime

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 PORTIONER
  • 6 (4 räcker nog) dl jasminris
  • 1000 g blandfärs
  • 1 msk sambal oelek (våga lite mer)
  • 6 pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk fisksås
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja
  • svartpeppar
  •  
  • Vitkålssallad
  • 600 g vitkål, tunt strimlad
  • 4 morötter, finstrimlade
  • 1 dl rostade sesamfrön
  • 2 lime, finrivet skal och saft
  • 2 msk sesamolja
  • salt
  •  
  • Till servering
  • 4 salladslökar, finstrimlade
  • 2 kruka koriander, klippt

Beskrivning

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

    Fräs färsen i en stekpanna till ett smul. Tillsätt sambal oelek, vitlök, fisksås, socker och soja. Stek några minuter till och smaka av med limesaft och svartpeppar.

    Vitkålssallad:
    Blanda vitkål med morötter och sesamfrön. Vänd runt med limeskal, limesaft och sesamolja. Salta.

    Servera med salladslök, koriander och vitkålssallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.