Fräs färsen i en stekpanna till ett smul. Tillsätt sambal oelek, vitlök, fisksås, socker och soja. Stek några minuter till och smaka av med limesaft och svartpeppar.
Vitkålssallad:
Blanda vitkål med morötter och sesamfrön. Vänd runt med limeskal, limesaft och sesamolja. Salta.
Servera med salladslök, koriander och vitkålssallad.
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme med oljan. Finhacka vitlöksklyftornaoch ingefäran. Satt och tittade på Rick Stein Far Eastern Odyssey här om dagen
Fräs lök ochvitlök i olivolja och tillsätt därefter, chili, limeoch vin. Jag brukar ofta göra gräddiga musslor med vin, men idag blev det i stället asiatisk touch medlime, chili och koriander
Jag är inte så särskilt bra på asiatisk mat på det stora hela, men det finns en smakkombination som jag är helt galen i och det är just ingefära – lime – chili – vitlök
Ute i vildmarken tar man vad man har och denna gång blev Öringen en aning asiatisk. Paprikan kokas sönder lite grann i smöret så det bildas nästan en paprikasmörsås med smak av vitlökoch ingefära
6 st Lithells Kumlakorvar, delade på längden och tvärs över. 400 g gurka, skalad, urkärnad och skivad. 2 st röda chilifrukter, urkärnade och finhackade. 2 st lime, finrivet skal och juice. 1 msk olja med neutral smak. 1 tsk limeklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.