Palak Paneer med ris.
Matilda
Matilda

Palak Paneer med ris.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner ris
  • 200 g tofu
  • 2 st gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 st tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g fryst bladspenat
  • 1 msk svarta senapsfrön
  • 1,5 msk garam masalapulver
  • 2 kardemummakapslar
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk korianderpulver
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 msk mjölkfritt matfett
  • 1 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • 4-5 dl vatten
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt och peppar

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Finhacka löken och stek den i olja i en gryta eller djup stekpanna tills den får färg utan att brännas.

    2. Riv ingefäran och vitlöken och blanda ner dem tillsammans med kryddorna, salt, peppar och tomatpurén i grytan.

    3. Rör runt och ha i lite vatten så att det inte torrsteker utan mer blir som en kryddpasta.

    4. Fräs i några minuter så att vitlöken och ingefäran inte längre är rå och kryddorna tar rejält med smak.

    5. Skär tomaterna i halvor och krama ur kärnhusen. Skär dem i klyftor och lägg ner tillsammans med spenaten i grytan.

    6. Späd med 2-3 dl vatten tills önskad konsistens och låt koka utan lock i ca 10 minuter.

    7. Tärna och fritera under tiden tofun. Låt dem rinna av på hushållspapper när de är klara och gyllene.

    8. När grytan har kokat ett litet tag så rör du ner grädde och smöret och låter det koka upp igen.

    9. Smaka av med salt och peppar samt ev. mer garam masala. Hacka och rör ner koriandern.

    Tillbehör: Servera med ris, eller varför inte med naanbröd och raita.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.