Själva omeletten är en mjuk fluffig äggröra och fyllningen är så smakrik att du knappt kommer fatta att den i stort sätt enbart innehåller lök, paprika och skinka
Lök, paprika, tomat och kokt potatis går också bra att använda. Den här morgonen blev det champinjoner och gul lök kryddat med salt och mycket svartpeppar
Frittata är en härlig italiensk omelett som man gör i ugnen och som kan varieras på tusen olika vis. Idag kör jag i broccoli, lök, champinjon och paprika och för mig är det viktigt att använda ekologiska råvaror
Taco omelett. 2 ägg5 msk grädde100 gram köttfärs1 liten röd lökPlommontomaterLitepaprikaSpenatbladNågra skivor ostStek köttfärs och lök, krydda med kummin, vitlök och salt, hacka tomat och paprika och stek med köttfärsen, lägg i spenaten och rör om
Det här är en spansk variant med potatis, lök och paprika. Grön paprika, tärnad. Gul lök, tunt skivad. Efter tips från Marcella Hazan så brukar jag göra omeletten helt och hållet i ugnen istället
champinjoner, skinka, kalkon, oliver, broccoli, paprika, rödlök, soltorkade tomater. Något som är gott, proteinrikt, perfekt som middag eller som ett rejält mellanmål, går snabbt att göra och som det, fram till igår, var alldeles för länge sedan jag lagade är omelett
Fräs lök, paprika och squash i olja. Dela, kärna ur och tärna paprika och squash. Skala och hacka löken. Skölj av och blanda bönorna med pesto och delade tomater, och servera till omeletten
Rör ner pasta, lökfräset, paprika och fetaost i äggsmeten. ½ dl inlagd paprika. Tillsätt löken och fräs på svag värme under omrörning tills den är mjuk