Vilken dag, ögonen har gått i kors och jag somnadeen stund i vilrummet på jobbet under lunchen, godissuget hos de flesta på kontoret har varit skyhögt och vädret äckligt värre
Idag har jag lagat enomelett. En perfekt frukost, mellanmål eller middags rätt. Orkar du inte göra en vacker omelett går det ju alldeles utmärkt att bara göra äggröra med lite grönsaker i
Idag till lunch gjorde jag enomelett, en dubbelstekt. Rör ihop alla ingredienserlätt i en skål. Servera på ett rostbröd med skivade tomater som toppas med balsamvinäger
Vispa ihop mjölblandning, ägg-och-smörblandningen och tillsätt hälften av mjölken. Känslan av”förr i tiden” infann sig så starkt, att plättar vad det som poppade upp i mitt huvud
Kul att starta med frukost och jag loss på mina uppskattade bananplättar. Denna gång blev det Urtekrams blåbärssirap som tillbehör då jag glömde ta fram lite bär att tina
Dessa plättar äter vi ofta och ni förstår säkert att det är en favorit här hemma. ) Frågade dottern vad hon ville ha till frukost och svaret blev bananplättar så det fixade jag till såklart
Först firade vi hemma hos Carina och Affe med Ankis familj, inte någon större skara är vi - varken där eller hemma hos Håkans familj - men i år utökades skaran av en strandsatt kompis till Freddy, ett mycket trevlig inslag
Låt osten stå i kylen ett par tre-fyra dagar innan du hugger i. Det handlar om marinerad ost, perfekt att göra om ni har någon bit över i kylen och det funkar i princip med vilken sorts som helst
Räkor i vitlök och olja - Gambas al olio et aillo. Att slå enegen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.