Vips så har du ett nyttigt bröd att mumsa på till frukost. Ställ ugnen på 175 grader, låt den värmas upp medan du blandar alla torra ingredienser i en bunke
Självklart är filmjölkslimpan ett gott och nyttigt alternativ där man kan laborera med smaker och olika mjölsorter och det är ju så enkla att röra ihop utan jäsning, bara skjuts in i ugnen
Påminner om det hälsobröd jag brukar baka,. Ett recept som lät både nyttigt och gott klippte jag ut och det har legat hemma ett tag och pockat på uppmärksamhet
Proteingröt i degen för ännu hälsosammare hälsobröd. Resultatet blev ett gott och saftigt hälsobröd. Hälsobrödet har jag bakat vid flera tillfällen tidigare
” Så lyder Pågens egna slogan för det välkända brödet men detta bröd är även om det innehåller både surdeg och en hel del fullkorn inget hälsobröd, då det samtidigt innehåller ganska rikligt med socker, mycket mer än i de flesta andra industritillverkade matbröd även om det ofta finns mycket dolt socker i andra varianter av industribröd också
Ett riktigt hälsobröd med andra ord. Det senaste brödet som lämnade ugnen i den Casterydska bakstugan blev ett riktigt härligt och mustigt powerbröd, som jag definitivt tror platsar på topptiolistan över nyttiga bröd
Jag har tidigare skrivit om mitt underbara hälsobröd som bara är att röra ihop, skjuta in i ugnen och sedan njuta av 80 minuter senare och att göra en kladdkaka (vanlig eller nyttig) är också ”piece of cake” och tar inte många minuter att röra ihop