Hälsobröd
baka & smaka
baka & smaka
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g (1 dl) rågsurdegsgrund
  • 350 g (3,5 dl) vätska (ca 50/50 vatten/filmjölk)
  • 150 g (2,5 dl) dinkelmjöl siktat
  • 200 g ( ca 3,3 dl) dinkel fullkorn
  • 6 g (1tsk) salt
  • 5 g färsk jäst
  • 2 msk psylliumfrö
  • 2 msk havrekli
  • 2 msk vetekli
  • 4 msk dinkelflingor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 30 minuter Lös jästen i lite vatten först. Tillsätt jästen, saltet och surdegen efter 30 minuter vilotid och rör om med en träslev någon minut. Jag lät degen vila i 2 timmar Spänn degen genom att vända runt den i bunken. Degen är lös så det går inte att vika den. Upprepa 2 ggr med 1 timmes mellanrum.
  • 30-45 minuter Sätt ugnen på
  • 250 grader Sätt in brödet i ugnen och spruta sedan snabbt lite vatten på ugnens
  • 15 minuter värmen till
  • 220 grader Bröden skall
  • 35-40 minuter Ta ut formen och vänd ut brödet

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.