Jag älskar att exprimentera med olika brödsorter, och det här är den senaste innovationen, ett riktigt näringsmaxat bröd - glutenfritt förstås - med en massa go´a ingredienser i form av bra fettsyror, viktiga mineraler, vitaminer och fibrer
Och SÅ nyttigt, med massor av vitaminer, mineraler, bra fettsyror och inflammationsdämpande ingredienser som mandel, mandelolja ochkörsbär - något som jag ju brukar tjata om i tid och otid
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl
För det allra mesta brukar jag ju baka riktigt grovt och innehållsrikt, glutenfritt bröd. Under fliken Glutenfritt/Matbröd hittar du många förslag på det
Brödet är glutenfritt, mjölkfritt och fullproppat med en massa nyttigheter. Rena rama powerbrödet med en massa bra ingredienser som gör gott för både kropp och själ
Det är en variation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
Veckans vego får bli en riktigt god paj med härlig grönska ochmed både grönkål och brysselkål. Smaksättning av blåmögelost, lite knapriga pistaschkärnor på toppen för den som tål det, en sallad därtill, och du har en riktig hälsomiddag
s framfart, så fick även den slinka med tillsammans med lite pistaschnötter. I alla fall låg de stackarna där i fruktskålen och bara skrek om att bli omhändertagna, så det var bara att ge sig i kast med äggvispandet och bananmosandet
Jaja, ni får väl tycka det, men jag har hittat ett som jag tycker fungerar, och sedan varierar jag innehållet med olika mjöl, frön, nötter, bärpulver och frukter
Som utlovat så blir det glutenfritt idag och det blir härligt saftiga mandelmuffins, det passar ju alldeles utmärkt då det var muffinsdagen igår , bättre sent än aldrig som man brukar säga
När det var dags för midsommarfirande förra helgen gjorde jag och min syster Evelina en glutenfri gräddtårta med jordgubbar, körsbär, mynta och ätbara blommor
Den här pajen klarar sig alldeles förträffligt på egen hand, som ensam vegorätt och tillsammans med någon sallad, men den är också ett perfekt inslag på julbordet bland skinka, prinskorv och köttbullar
Jag toppade min gröt med kravbanan, frysta och knappt tinade havtorn och lite honung, och hade den här gången alldeles vanlig men ohomogeniserad mjölk till
Då det är både glutenfrittoch mjölkfritt passar det många, du kan variera smaksättningen med t ex brödkryddor och pomeransskal eller soltorkade tomater och örter
Om jag bakar det igen kommer jag nog ha i lite mindre mjöl, jag var på väg att sluta ösa i flera gånger men så blev degen kladdig om igen, men det blev på gränsen till lite för kompakt, och det är ju ett litet krux med mjöl-det är bäst om det vägs och inte mäts i mått
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.