Häromdagen kom jag att tänka på det här "Hälsobrödet". )Hälsobröd i långpanna1 paket jäst (gärna rött)4+3 dl vatten2 dl havregryn1 dl linfrö2 dl solroskärnor2 dl kruska- eller vete- eller havrekli (jag brukar ta vetekli)2 msk matbrödssirap3 msk raps- eller olivolja1 msk salt9-10 dl vetemjöl special eller dinkelmjöl (jag tog vetemjöl special)russin efter behag - om man villKoka upp 4 dl vatten
Visst är det härligt när det går mot höst med allt vad det innebär. Skolstart, skördefest, skogens guld som lyser överallt (läs i butiker och på marknadsstånd för jag har aldrig nånsin hittat egna kantareller i skogen) och vi kan frossa i mustig, värmande höstmat och där kommer denna ljuvliga svamp in i bilden
Ställ ugnen på 175 grader, låt den värmas upp medan du blandar alla torra ingredienser i en bunke. Häll i filmjölk och sirap och rör ihop (helst med elvisp)
Självklart ska ni få receptet på wienerkakorna Joline bakade. Det är en kul kaka att bara för det ska rullas och plattas, och göras fåror och fyllas med sylt och sen dekoreras med kristyr
Hälsobröd LCHF. Doften av nybakat slår det mesta. Det får mig bland annat att minnas mina barndomssomrar hemma hos mormor och morfar när mormor stod med mjöl upp till armbågarna och knådade degen så det pärlade sig i pannan och föste lätt bort det gråa lockarna som frenetiskt letade sig fram genom sjalen
Ett gott hälsobröd med bikarbonat istället för jäst. Hälsobröd 1 bröd. Hälsobröd 1 bröd. Det är lätt till att man alltid bakar samma bröd med vetemjöl, så idag blev det lite nytt
Hej allihopa. Visst är det skönt med helg och denna helg om någon är verkligen extra skön… Hela veckan och även förra har vi haft sjukstuga här med feber, hosta och förkylning AB
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.