Den mustiga, djupa smaken får du dels av svampen och dels av tomatpuré, fond, liquid smoke och soja. Nyårsidé för dig som vill göra en mustig gryta som blir klar på under en timme
När jag gick in i mitt arkiv, hittade jag denna långlagade fläskkarrén från fredagen den 31 januari, då jag tillsammans med mina matkreatörsvänner firade kinesiskt nyår. 3 dl mörk kinesisk soja. 1 dl ljus kinesisk soja. 3 dl mörk kinesisk soja. 1 dl ljus kinesisk soja
soja. Marinera köttet i lite soja. Och här kommer några tips på förrätter från året som gått, både vegetariskt och ickevegetariskt, med kött och med fisk
Vi äter ju i princip aldrig efterrätt men på nyår föreslog Johannah att vi skulle göra den här crème brûléen efter Frida Ronges recept och även om det låter något, eh, märkligt med japansk soja i kan jag meddela att det var otroligt gott
Svampsåsen är inspirerad av en kantarellsås vi fick på nyår men då jag inte hittade några kantareller i affären valde jag champinjoner och gjorde lite andra små justeringar
Passar ju utmärkt nu när det snart är nyår. 5 msk soja (japansk eller kinesisk funkar bra). 1 msk soja. 5 msk soja (japansk eller kinesisk funkar bra). 1 msk soja