Musselsoppa persilja recept

Musselsoppa med vitlöksbröd

Musselsoppa med vitlöksbröd

Smaka av med salt, peppar och strö över hackad persilja. Musselsoppa eller moules marinières är en mycket god rätt och enkel att tillaga
Musselsoppa Riesling

Musselsoppa Riesling

Smaksätt soppan med salt och peppar och lägg tillbaka musslorna i soppan och garnera med persilja. persilja, hackad

Musselsoppa

Häll ner persiljan precis innan servering. 1/2 kruka persilja. 1/2 kruka persilja. Låter kanske knepigt, men icke
Musselsoppa

Musselsoppa

Några stjälkar persilja. Det här är inte ett recept på Billi-Bi utan bara ett recept på en jäkligt god musselsoppa
Musselsoppa

Musselsoppa

4 2 nät färska blåmusslor (à 1 kg) 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin 2 1/2 dl vispgrädde salt och svartpeppar 3 msk hackad persilja ev baguette till servering Lägg till i inköpslistan
Musselsoppa med mozzarellatoast

Musselsoppa med mozzarellatoast

Blanda resterande musslor med persilja och purjolök och lägg i soppan. 1 msk hackad persilja. Skala och hacka lök och vitlök
Blåmusselsoppa med fänkål

Blåmusselsoppa med fänkål

Strö över persiljan och servera, gärna tillsammans med ett gott vitlöksbröd. Kvällens middag bestod idag av den här goda musselsoppan tillsammans med ett gott vitlöksbröd
God kväll

God kväll

Gratinerade musslor & musselsoppa 4 port. • 1 kg färska hjärtmusslor• 4 - 6 st schalottenlökar• 1 st stor vitlöksklyftor• 1 flaska mousserande vitt vin• 1 fiskbuljongtärning• 4 - 5 dl grädde• ½ kruka persilja• ½ kruka gräslök• ½ dl olivolja• 150 g riven parmesan• salt & peppar. /Jimps 1 kg färska hjärtmusslor• 4 - 6 st schalottenlökar• 1 st stor vitlöksklyftor• 1 flaska mousserande vitt vin• 1 fiskbuljongtärning• 4 - 5 dl grädde• ½ kruka persilja• ½ kruka gräslök• ½ dl olivolja• 150 g riven parmesan• salt & peppar
Fransk matlagning på schemat!

Fransk matlagning på schemat!

Musselsoppa med örter, vitt vin och grädde, serveras med nybakat franskt lantbrödVitlöksfrästa grodlårProvsmakning av ostronHuvudrätt
Rosémusslor med eller utan pasta

Rosémusslor med eller utan pasta

Doppa gärna ett bröd i den goda vinskyn eller musselsoppa som barnen kallade det för när de var små. färsk koriander eller persilja till servering

Nyår 2015

Jag och Patrik lagade förrätten och den bestod av musselsoppa, hembakat bröd och vispat smör. Lägg i en näve persilja och smaka av med salt och peppar (salta inte för mkt då musslorna även ger lite sälta)

Idag tänker jag

Laga en god lunch och äta i skuggan, en favorit den här sommaren har varit Clam chowder, musselsoppa
Vitlöksmusslor med mangosalsa

Vitlöksmusslor med mangosalsa

Till förrätt åt vi en saffransdoftande musselsoppa med mangosalsa. De stektes i olja med vitlök, persilja, salt och peppar
Krämig musselsoppa

Krämig musselsoppa

Koka ihop soppan till lagom konsistens, och smaka av med salt och nymalen vitpepparVänd till sist ner musslorna så att de blir riktigt varma, men koka inte, blir musslorna lätt lite sega och tråkigaFördela musslorna och soppan i 4 varma soppskålar, strö över den hackade persiljan, och servera