Strö över persiljan och servera, gärna tillsammans med ett gott vitlöksbröd. Kvällens middag bestod idag av den här goda musselsoppan tillsammans med ett gott vitlöksbröd
Gratinerade musslor & musselsoppa 4 port. • 1 kg färska hjärtmusslor• 4 - 6 st schalottenlökar• 1 st stor vitlöksklyftor• 1 flaska mousserande vitt vin• 1 fiskbuljongtärning• 4 - 5 dl grädde• ½ kruka persilja• ½ kruka gräslök• ½ dl olivolja• 150 g riven parmesan• salt & peppar. /Jimps 1 kg färska hjärtmusslor• 4 - 6 st schalottenlökar• 1 st stor vitlöksklyftor• 1 flaska mousserande vitt vin• 1 fiskbuljongtärning• 4 - 5 dl grädde• ½ kruka persilja• ½ kruka gräslök• ½ dl olivolja• 150 g riven parmesan• salt & peppar
Jag och Patrik lagade förrätten och den bestod av musselsoppa, hembakat bröd och vispat smör. Lägg i en näve persilja och smaka av med salt och peppar (salta inte för mkt då musslorna även ger lite sälta)
Moules mariniere, eller musselsoppa kanske man kan säga. Men lite kort så kokar man ihop det med grädde och kryddar med timjan, salt, peppar, persilja, parmesanost och fiskbuljong
Koka ihop soppan till lagom konsistens, och smaka av med salt och nymalen vitpepparVänd till sist ner musslorna så att de blir riktigt varma, men koka inte, blir musslorna lätt lite sega och tråkigaFördela musslorna och soppan i 4 varma soppskålar, strö över den hackade persiljan, och servera