Finhacka vitlöken, häll ned den tillsammans med balsamvinäger, råsocker, oregano, salt & peppar. Häll i en ugnfast form, strö över riven parmesan och mozarella
Smaka av med balsamvinäger och ev mer salt/peppar. Bl a hittade jag en Mozarellamix, som inspirerade mig till veckans vegetariska recept - en aubergine- och zucchinigratäng med tomatsås och just mozarella
1 msk balsamvinäger eller 1 tsk socker. 200 g riven ost av valfri sort (mozarella, parmesan eller vanlig hushållsost funkar utmärkt). Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min. 1 msk balsamvinäger eller 1 tsk socker. 200 g riven ost av valfri sort (mozarella, parmesan eller vanlig hushållsost funkar utmärkt)
5-6 dl skruvpasta (eller efter eget behov) 250 g Körsbärstomater 2 avokado 1 Mozzarellaost (125 g) 1 lagom bit Brie 1 Getost (125) 1 kruka färsk basilika 1 vitlöksklyfta 1 citron (juice av ½ citron + skal av en) 1 Påse Rucola (70 g) ½ -1 påse Machesallad 2-3 msk balsamvinäger ( gärna vit ) Flytande honung Flingsalt/ 1 krm Peppar Olivolja (1-2 pkt bacon) Gör så här. Skär Mozarella/Brie/Getost och Avokado i ca 2 cm stora bitar. 2-3 msk balsamvinäger
Extra effektivt blir lykopenet om tomaterna upphettas, så ät gärna tomatsoppa, ugnsbakade tomater, ugnsbakade körsbärstomater med mozarella, ketchup (helst utan socker förstås), en smakrik tomat- och paprikaröra och tomatpuré
Skiva mozarellan tunt. Smaka av med balsamvinäger och ev mer salt/peppar. Strö över riven mozarella. 1 msk balsamvinäger. 1 dubbelförpackning mozarella, 250 g. 1½ msk mozarellamix – eller annan valfri kryddblandning. 1 dl riven mozarella. Lägg på 1/3 av tomatsåsen, och sedan hälften av mozarellan och hälften av kryddmixen. 1 dubbelförpackning mozarella, 250 g. 1½ msk mozarellamix – eller annan valfri kryddblandning