Matjestårta
mariak-32
mariak-32

Matjestårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 75 gr smör
  • 225 gr kavring utan kanter
  •  
  • Fyllning
  • 2 gelatinblad
  • 2 burkar matjessill a 200 gr
  • 1 rödlök
  • 3 msk finhackad gräslök
  • 3 msk finhackad dill
  • 3 dl creme fraiche
  • 150 gr krämig färskost
  •  
  • Garnering
  • 1 burk anjovis
  • 1/2 finhackad rödlöken
  • 2 msk klippt gräslök
  • citron

Beskrivning

    Smält smöret, mixa brödet till smulor o häll i smöret spänn fast ett bakpapper i en form med löstagbar botten tryck ut brödmassan i formen. låt stå kallt 30 min. lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten 5-10 min, låt sillen rinna av o skär i små sneda bitar finhacka löken blanda sill och lök med dill och gräslök blanda c.f o färskost låt gelatinbladen smälta på svag värme med lite av blandningen vänd ner sillröran i resten av blandningen rör ner det smälta gelatinet o blanda noga. Bred ut fyllningen på brödrosten o släta till ytan. Låt stå kallt minst 6 timmar, gärna över natten. Garnera tårtan

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.