Smält smöret, mixa brödet till smulor o häll i smöret spänn fast ett bakpapper i en form med löstagbar botten tryck ut brödmassan i formen. låt stå kallt 30 min. lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten 5-10 min, låt sillen rinna av o skär i små sneda bitar finhacka löken blanda sill och lök med dill och gräslök blanda c.f o färskost låt gelatinbladen smälta på svag värme med lite av blandningen vänd ner sillröran i resten av blandningen rör ner det smälta gelatinet o blanda noga. Bred ut fyllningen på brödrosten o släta till ytan. Låt stå kallt minst 6 timmar, gärna över natten. Garnera tårtan
frusen matjestårta är ju typisk sommarmat. Den här matjestårtan är i alla fall jättegod att servera halvfrusen med lite gott knäckebröd eller serverat med ett mörkt, mjukt dinkelbröd
Smält smöret. Skiva kavringen. Kör den imixern tillsammans med det smälta smöret. Tryck ut till en botten i en form med löstagbar kantca 24cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.