Det är en inläggning med mycket och många smaker som alla passar riktigt fint tillsammans. Vi fick ju en receptskatt efter Ankis mor med otroligt många sillrecept, böcker där alla varianter hon gjorde genom åren finns antecknade, om de var goda eller mindre goda, hur mycket som hade gjorts och så vidare
Det där med att baka och fika vet ni vid det här laget är en stor passion i svarta huset. Julenssmaker i lager av njutning är nog det bästa sättet att beskriva den för jag lovar att den är svår att motstå
Saftigt söta med smak av just både apelsin. Kokostoppar med smak av saffran & apelsin. Stöt saffran med lite socker och blanda med apelsinskalet i det smälta smöret
)Hur som helst så fortsatte julens intåg senare på kvällen när middagen tillagades, Håkan hade lagt fläskfilé i en julinspirerad marinad, med glögg i, redan på torsdagskvällen som stektes och sedan tog in en tur i ugnen tillsammans med en smaskig sås
På juldagen kom min mamma med familj på besök, och det var dags att fira jul för tredje gången i år. Sockerkaka med smak av jul2 dl socker2 ägg50 g smör/1/2 dl flytande smör1 dl mjölk3 dl mjöl1 rågad tsk bakpulver2 tsk florsocker1 påse saffran1 krm malen ingefära1 krm malen kardemumma50 g vit chokladSätt ugnen på 200°C. Vispa ägg och socker poröst med elvisp - helst 4-5 minuter. Smält smöret (alternativt använd 1/2 dl flytande smör) och blanda den med mjölken
Lägg i en ugnsform, riv över skalet från en apelsin, pressa över apelsinsaften från samma apelsin och drizzla över lite olivolja och agavesirap (eller annat typ av flytande sötningsmedel)
Stöt saffranet med en sockerbit. Stek plättarna på medelhög värme i plättlagg eller i stekpanna. Alternativt kan du servera med en klick cottage cheese
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.