Matjestårta med ätbara sommarblommor
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Matjestårta med ätbara sommarblommor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g smält smör
  • 250 g kavring
  • 4 gelatinblad
  • 2 burkar matjessillfiléer
  • ½ dl matjesspad
  • 6 dl gräddfil
  • 2 finhackade schalottenlökar
  •  
  • TOPPING
  • ätbara sommarblommor
  • gräslök
  • rädisor

Beskrivning

    Gör så här
    1. Mixa ihop kavringen med det smälta smöret. Tryck ut brödmixen hårt i en springform med löstagbar kant.

    2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Strimla och skär sillen i små bitar och lägg i en bunke. Tillsätt sillspadet, gräddfilen och schalottenlöken.

    3. Krama ur vattnet från gelatinbladen. Lägg i en kastrull och smält på svag värme. Ta av kastrullen från värmen och rör i ca 1 dl av gräddfilsblandningen. Häll över i den stora bunken och rör om ordentligt.

    4. Häll gräddfilsblandningen jämnt i formen och ställ in i kylen över natten.

    5. Dekorera tårtan med sommarblommor vid servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.