Glad påsk. Helt underbart försommarväder här i Örebro. Man tror knappt det är sant. Men vi är helt klart värda det vackra vädret och jag klagar inte över sol och värme
Varje år försöker jag göra nåt nytt till julbordet och sist blev det den här gubbröran, som jag serverade i portionsglas (lånade av mina föräldrar, som i sin tur fått dem i arv efter farmor)
Lägg ner fisken i grytan. Sjud ett par minuter under lock tills fisken är klar. 600 g torskfilé eller torskrygg 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 fänkål 3 msk olivolja 1 paket saffran, 0,5 g 1 burk hela tomater, 400 g 1 tsk paprikapulver salt & peppar 2 dl vitt vin 7 dl vatten 2 msk färsk timjan, finhacka urkärnade svarta kalamataoliver
Det här är i praktiken samma recept som Brantevikssill på inläggningssill, men vet att en del söker på femminuterssillen så då vill jag göra det lättare för er
Ingredienser Portioner. 4 550 g rödingfilé 1/2 tsk lemon- pepper och dillkrydda 200 g färskost 2 dl finriven Västerbottensost 200 g svamp (t ex champinjoner eller kantareller) 1/2 dl finskuren gräslök Till servering potatismos kokt broccoli Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen