Matbröd linfrö recept

Matbröd med solros- och linfrön

Matbröd med solros- och linfrön

½ dl linfrön. Tillsätt det uppblötta vetekliet, solrosfrön, linfrön och salt. ½ dl linfrön. Få dofter klår doften av nybakat bröd
Smarrigt matbröd

Smarrigt matbröd

Tillsätt salt,sirap,olja,solroskärnor och krossade linfrön. 5 dl krossade linfrön. Värm vattnet till 37 grader
Grovt matbröd

Grovt matbröd

½ dl linfrö. Lägg jäst i en bakbunke, strö över salt och tillsätt honung så att jästen löser sig. Under tiden kokas en gröt av 4-kornskross och vatten (tar ca 10 min
Nyttigt Matbröd

Nyttigt Matbröd

Med det här recepter får du en nyttig och gott matbröd, full med godsaker som är perfekt med smör och ost till frukost eller kvällsfika med te
Matbröd i ugnen

Matbröd i ugnen

2 limpor4 dl vetemjöl4 dl fullkornsvetemjöl3 dl rågsikt½ dl sesamfrön½ dl krossat linfrön½ dl pumpafrön½ dl solrosfrön4 tsk bikarbonat1 tsk salt½ dl majsolja½ dl ljus sirap10 dl filmjölkGÖR SÅ HÄR1
Matbröd!

Matbröd!

Blanda ihop 2 dl havregryn, 5 dl siktat dinkelmjöl, 2 tsk bikarbonat, 1 dl russin, 1 dl linfrön, 1 dl solroskärnor eller hackade nötter och 4 nypor havssalt. Häll smeten i en smord brödform, toppa med linfrön och solroskärnor och ställ in i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 1 timme och 20 minuter. 1 dl linfrön
Grovt matbröd med hela korn

Grovt matbröd med hela korn

Tillsätt olja, salt, linfrö, solrosfrö och grahamsmjölet arbeta till en jämn smet. 1 dl linfrö. 1 dl linfrö
Havrelimpor med linfrö

Havrelimpor med linfrö

Idag var det dags att baka lite nytt matbröd. Ett par limpor med havregryn och krossade linfrön blev det - mycket gott och nyttigt
Pialottas goa matbröd :)

Pialottas goa matbröd :)

Solroskärnor & Linfrö. Lottas goda Matbröd. Fördela solrosfrön & linfrön i botten och på sidorna. 1-2 bröd
Danskt rågbröd med klippt råg, solrosfrön och linfrön.

Danskt rågbröd med klippt råg, solrosfrön och linfrön.

2,5 dl (250 g) vatten 3 dl (150 g) klippt råg/rågkross 1,5 dl (100 g) solrosfrö 2 msk (30 g) linfrö 2 tsk (12 g) salt Bortgörning dag 2. 1 pkt (50 g) KronJäst för Matbröd, färsk 1 påse (150g) KronJäst Surdeg råg, färsk 2,5 dl (250 g) vatten 6 dl (340 g) grovt rågmjöl 1 dl (150 g) sirap, brun 2,5 dl (150 g) vetemjöl special
Morotsbröd med linfrö

Morotsbröd med linfrö

Blanda därefter ner linfröna och mjölsorterna. 1 dl linfrön. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt det fingervarma vattnet
Brödrutor med honung och linfrö

Brödrutor med honung och linfrö

Som ni kanske har märkt det vid det här laget så tycker jag väldigt mycket om att baka matbröd. Tillsätt honung, salt, linfrö och rågsikt
Kvargbröd

Kvargbröd

ex blanda i hackade aprikoser, nötter, linfrön, sesamfrön, solroskärnor, fikon. ex blanda i hackade aprikoser, nötter, linfrön, sesamfrön, solroskärnor, fikon
Glutenfritt frukostbröd

Glutenfritt frukostbröd

½ dl linfrön. Vatten, havregryn, fibrex och mattfett värms upp tillsammans med hälften av vattnet. så att det blir som en gröt