detta brödet var helt ljuvligt. Hade svårt att sluta äta faktiskt. Detta receptet rekommenderar jag er verkligen att prova =) Receptet kommer ifrån Matklubben
Ställ en form med vatten i nedre delen av ugnen så får du en fin skorpa av ångan. Det här knådfriamatbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innangräddning
Rör i allt utom vetemjölet. Knåda ner vetemjölet och knåda till en smidig deg. 5 dl ljus sirap. 6 dl rågsikt. Smula jästen i en bunke och tillsätt ljummet vatten och mjölk (37 grader). Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 220 grader. Grädda brödet i nedre delen av ugneni ca 25 minuter. 5 dl ljus sirap. 6 dl rågsikt. 220 grader Grädda brödet i nedre delen av ugneni ca. 25 minuter Låt svalna under bakduk på ett galler
Mät upp mjöl, salt och fett i en vid bunke. Häll ner det i bunken och arbeta ihop allt till en deg. Låt den stå övertäckt i bunken, tills den har blivit dubbelt så stor
Lös jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt olja, salt, socker och majsmjöl. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen på bakbordet tills den är smidig
Blanda jäst, socker och det fingervarma vattnet i en skål. Häll resten av mjölet i en skål med salt. Smula ned margaringeti skålen med mjölblandingen och gnidin det tillsammans med mjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.