Mmm säger jag bara. detta brödet var helt ljuvligt. Hade svårt att sluta äta faktiskt. Detta receptet rekommenderar jag er verkligen att prova =) Receptet kommer ifrån Matklubben
Jag känner mig riktigt nöjd med att ha hittat ett recept på ett knådfritt matbröd, för sist jag bakade matbröd med jäst stod jag nämligen och knådade mest hela dagen, tror jag
Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter. Häll över lite av den ljumma degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
Mät upp mjöl, salt och fett i en vid bunke. Smula sönder den färska jästen, tillsätt fingervarmt (37 grader) vatten och slamma upp jästen, tills det inte finns några klumpar
Lägg jäst i en bakbunke, strö över salt och tillsätt honung så att jästen löser sig. Under tiden kokas en gröt av 4-kornskross och vatten (tar ca 10 min
Lös jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt olja, salt, socker och majsmjöl. Låt jäsa i 15 min. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen på bakbordet tills den är smidig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.