Marockansk bulgur recept

Marockansk gryta med kikärtor

Marockansk gryta med kikärtor

Servera med couscous, ris eller bulgur. (4 port. )- 1 gul lök, hackad- 2 morötter, hackade- 2 vitlöksklyftor, hackade- 1 burk krossade tomater- 1–2 dl vatten- 1 burk kokta kikärtor- 1 tsk spiskummin- 1 tsk torkad ingefära- 1 tsk malen kanel- 1 dl russin eller torkade aprikoser- 1-2 tsk saltBryn lök, morötter och vitlök i olja i tjockbottnad gryta i några minuter
Marockansk lammfärsgryta

Marockansk lammfärsgryta

Servera med couscous/bulgur och myntayoghurt. Marockansk lammfärsgryta4 portioner400 g lammfärs1 st gul lök1 st vitlök solo1 röd paprika½ st röd chilifrukt2 msk riven ingefära1 tsk spiskummin eller mer =)2 burkar cocktailtomater2 msk rapsolja15 st torkade aprikoserSkala och hacka lök och vitlök, samt paprika och chili
Marockanskt långkok med aprikoser

Marockanskt långkok med aprikoser

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 dl bulgur , eller couscous 1 st salt 4 dl vatten 1 msk köttfond , eller 1 buljongtärning 1 tsk ingefära 1 tsk kanel 2 tsk paprikapulver 2 tsk spiskummin 3 msk tomatpuré 1 tsk socker 2 st morötter , medelstora 1 st apelsin 125 gram aprikoser , osvavlade 5 st vitlöksklyftor 2 st gula lökar 700 gram högrev 1 rapsolja 1 smör 0 st svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Marockansk bulgur- och rödbetssallad

Marockansk bulgur- och rödbetssallad

En sen kväll stapplade vi oss till Mimi’s Hummus för att smaka på lite marockansk mat. En kväll då vi besökte den så provade vi ljummen hummus gjord på favabönor, aubergineröra med honung på samt en helt ljuvlig bulgur- och rödbetssallad
"Marockansk kikärtsgryta"

"Marockansk kikärtsgryta"

Servera grytan med kokt bulgur/couscous och hackade nötter. Eftersom jag tyckte om den "Marockanska grytan", så testade jag för ett tag sedan även denna gryta
Marockansk köttgryta

Marockansk köttgryta

Sätt ugnen på 200 grader. Obs. under hela stekningsfasen använder vi samma stekpanna. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i 1-2 minuter så att det får färg
Kryddig bulgur med grönsaker, kikärter och harissa

Kryddig bulgur med grönsaker, kikärter och harissa

För att bespara oss mödan med att försöka hitta en restaurang med vettig vegetarisk mat på vägen, tog vi med oss matlådor fyllda med en mycket mumsig bulgursallad (smaksatt med marockansk krydda och den starka nordafrikanska chilipastan harissa)
Marockansk rödbetssallad

Marockansk rödbetssallad

Rödbetor i sallad är inte ovanligt i Marocko och det serveras gärna ihop med bulgur. Här kommer ett recept på en marockansk-liknande rödbetssallad, smaksatt med citron, spiskummin och persilja
Snabblagad marockansk kycklinggryta

Snabblagad marockansk kycklinggryta

Ät som den är eller servera ris eller bulgur till. Jag har en kollega som kommer från Marocko, hon undervisar i franska och arabiska och jag älskar när hon berättar om sitt gamla hemland

Marockansk fårfärsragu

finhackad bladpersilja eller koriander mathavre eller grov bulgur tjockyoghurt grönsallad. 8 portioner
Marockansk lammgryta

Marockansk lammgryta

Hemma hos äter vi den i marockansk stil med bröd men den går lika bra att äta med ris eller bulgur. We eat it Moroccan style with bread but it is just as good to eat with rice or bulgur
Marockansk kycklinggryta

Marockansk kycklinggryta

bulgur. Servera med bulgur eller couscous 1. Bryn kycklingdelarna i en stekpanna med olivolja. Salta och peppra och ställ åt sidan
Marockansk gryta med kikärtor

Marockansk gryta med kikärtor

Servera med couscous, ris eller bulgur. (4 port. ). - 1 gul lök, hackad. - 2 morötter, hackade. - 2 vitlöksklyftor, hackade
Ankbröst på marockanskt vis.

Ankbröst på marockanskt vis.

Koka under tiden couscous (eller bulgur) med buljong, aprikoser, mandel och kanelstänger. Raz el hanout är en marockansk kryddblandning som gör sig väldigt väl till just anka