Servera med couscous/bulgur och myntayoghurt. Marockansk lammfärsgryta4 portioner400 g lammfärs1 st gul lök1 st vitlök solo1 röd paprika½ st röd chilifrukt2 msk riven ingefära1 tsk spiskummin eller mer =)2 burkar cocktailtomater2 msk rapsolja15 st torkade aprikoserSkala och hacka lök och vitlök, samt paprika och chili
En sen kväll stapplade vi oss till Mimi’s Hummus för att smaka på lite marockansk mat. En kväll då vi besökte den så provade vi ljummen hummus gjord på favabönor, aubergineröra med honung på samt en helt ljuvlig bulgur- och rödbetssallad
Servera grytan med kokt bulgur/couscous och hackade nötter. Eftersom jag tyckte om den "Marockanska grytan", så testade jag för ett tag sedan även denna gryta
Sätt ugnen på 200 grader. Obs. under hela stekningsfasen använder vi samma stekpanna. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i 1-2 minuter så att det får färg
För att bespara oss mödan med att försöka hitta en restaurang med vettig vegetarisk mat på vägen, tog vi med oss matlådor fyllda med en mycket mumsig bulgursallad (smaksatt med marockansk krydda och den starka nordafrikanska chilipastan harissa)
Rödbetor i sallad är inte ovanligt i Marocko och det serveras gärna ihop med bulgur. Här kommer ett recept på en marockansk-liknande rödbetssallad, smaksatt med citron, spiskummin och persilja
Ät som den är eller servera ris eller bulgur till. Jag har en kollega som kommer från Marocko, hon undervisar i franska och arabiska och jag älskar när hon berättar om sitt gamla hemland
Hemma hos äter vi den i marockansk stil med bröd men den går lika bra att äta med ris eller bulgur. We eat it Moroccan style with bread but it is just as good to eat with rice or bulgur
Koka under tiden couscous (eller bulgur) med buljong, aprikoser, mandel och kanelstänger. Raz el hanout är en marockansk kryddblandning som gör sig väldigt väl till just anka