Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 dl grönsaks- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk soja 1 tsk sambal oelek 1 msk honung 1 förp kokta kikärter (à 400 g) 1/2 citron 2 msk hackad persilja Till servering couscous Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
Snabblagadkycklinggryta till 3-4 portioner 4 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 400 g kycklingfilé (ca 3 filéer) 2 msk soja 1 msk cane syrup (eller vanlig sirap) 2 tsk vitvinsvinäger 1 msk färsk ingefära redning (1 dl vatten + 2 msk mjöl) 500 g djupfryst wokmix (på fotot är det Finus Lotus-blandning) 3 dl ris Koka riset enligt anvisningar på förpackningen
Bjuder på ett recept idag på en kycklinggryt som jag och barnen provade förra veckan. Perfekt vardagsrätt som även går att göra till en festlig bjudrätt, till exempel med klyftpotatis och en fräsch sallad
När jag var på safari åt jag en marockansk grönsaksgryta till lunch på Red chillis rest camp. Jag gillar blandningen av kryddor i den sortens grytor - kardemumma, kanel, malt korianderfrö (något helt annat än färsk koriander) och spiskummin
Nu vill jag verkligen tipsa er om något värdefullt. Om vardagarna så har vi mycket att stå i med allt från jobb till dagis och skolhämtning och däribland övriga aktiviteter som vi allt ska hinna med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.