Smaka av med salt. Ta av från värmen och rör ner kikärtorna. Servera tillsammans med hirs eller couscous, toppat med färsk koriander, saltrostade solrosfrön och en stor klick turisk yoghurt
Om man gör grytanmed fisk kan man ha ännu mer lök i och tex russin. Om man gör en fisktagine, börjar man med grönsakerna, eftersom fisken har en kortare tillagningstid
Men fan va gott det är med tomatsoppa. Häll i kikärtorna (jag använder färdigkokta på burk). Börja med att steka löken tills den är brun och mjuk, lägg den i en mixer med tomater och vitlök och kör den slät
Häll av vattnet och spola kikärtornamed kallt vatten. Ät den smakrika grytanmed ett nybakat bröd. Laga mat med exotiska kryddor i stället för det "vanliga" som man brukar använda är en fantastisk upplevelse
Servera grytanmed couscous, yoghurt och färsk koriander. Ta din största gryta och sätt på hög värme. I med zucchini och paprika samt kikärter och vitkål, rör runt och stek någon minut till
Krydda rejält medspiskumminchermoula - marockansk kryddblandning som bl a innehåller just spiskummin, men man kan ändå behöva mer av de "typiska" taginekryddorna, som egentligen är fler än de här, men de här funkar bra för att ge den där typiska nordafrikanska smaken
Smaksätt med salt och peppar. Toppa med koriander eller persilja och servera med couscous. Värm smöret i en tjockbottnad gryta och stek blandningen på medelhög värme i 10 minuter
Tillsätt kryddorna och kikärtorna. En marockan skulle kanske inte tycka att denna couscous är typiskt marockansk, men eftersom den är smaksatt medmarockansk kryddblandning så får den heta marockansk couscous
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.