Möra revbenspjäll recept

Långkok: revbenspjäll i rödvin

Långkok: revbenspjäll i rödvin

Dom blev fantastiskt möra, föll sönder av bara ett litet lätt tryck med gaffeln. tjocka revbensspjäll, minst 1,5 kg2 gula lökar, grovhackadeen burk mutti körsbärstomater4-5 dl rött vin5-10 vitlöksklyftor3 lagerblad2 msk worchestersåsOm du använder en lergryta sätt den i kallt vatten 30 minuter innan användning, annars kan det finnas risk att den spricker
6 timmars revbenspjäll

6 timmars revbenspjäll

Bäst blir det förstås om man har tillgång till en klot grill och då gäller indirekt grillning (då bör man ha en grill termometer så man inte har för hög värme) 2 kg tjocka revbenspjäll
Leilas godaste revbensspjäll

Leilas godaste revbensspjäll

Koka revbensspjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de blivit möra och köttet nästan faller av benen
Leilas godaste revbensspjäll

Leilas godaste revbensspjäll

Koka revbensspjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de blivit möra och köttet nästan faller av benen
Revbenspjällsgryta

Revbenspjällsgryta

Låt sjuda ca 1 timme tills revbenen är möra och fina. 1 kg tjocka revbenspjäll. Dela revbenen i mindre bitar
Leilas goda ribs

Leilas goda ribs

revbenspjäll,. Först kokar man ribsen i en buljong på vatten, vitlök, lök, salt och peppar i 1,5 timme för att de ska bli riktigt möra och nästan lossna helt från benen och sen penslar man på en god glaze och slänger in ribsen i ugnen i 30 minuter för att de ska få fin färg. 5 kg tunna revbenspjäll. 5 kg tunna revbenspjäll
Möra revbenspjäll

Möra revbenspjäll

Jag har lärt mig av min kompis Eva här i KL hur man gör möra och saftiga revben enkelt. Revbensjäll behöver inte ta 1oo år att göra inte heller långlagas i ugn

Grillade revbenspjäll

Då borde de bli så där härligt möra och ändå behålla saftigheten och få en god smak. Revbenspjällen såg inte mycket ut för världen efter själva förkokningen

Leilas supergoa revbenspjäll

Koka revbensspjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de blivit möra och köttet nästan faller av benen

Möra revbenspjäll

Ta upp revbenspjällen, pensla dem med glazen och lägg dem en liten stund på grillen - inte för länge bara - så att de får fin färg och tar åt sig lite grillsmak

Revbenspjäll i julglögg

Kokas därefter i cirka 1½ timme under lock tills spjällen känns möra och börjar lossna från benen. 1,5 kilo revbenspjäll i bitar

Förkokta, griljerade revbensspjäll

Och låt sjuda i 1 timme, eller tills de känns möra. Vänd dem efter halva tiden 2 kg revbenspjäll. Lägg spjällen i en trång kastrull tilsammans med kryddor och lök

Godaste revbensspjällen

Koka spjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de nästan börjar falla av benen och blivit möra

BBQ Revbensspjäll i ugnen

Lägg de tunna revbenspjällen direkt på en ugnsplåt med bensidan uppåt. Jag kör revbensspjällen i 2 timmar tills de blir riktigt möra och köttet lossnar lätt från benen

Revben med rödvin och kanel.

Dela spjällen i portonsbitar. Täck med vatten i en kastrull och koka med lagerblad, salt och peppar i ca 30 minuter

Härliga revbensspjäll

Då blir de möra och saftiga. Här kommer nu receptet på revbenspjällen. Revbenspjäll har en liten benägenhet att bli segs och torra, men jag kokar mina i en timme, sedan griljerar jag och kör dem i ugnen