Dom blev fantastiskt möra, föll sönder av bara ett litet lätt tryck med gaffeln. tjocka revbensspjäll, minst 1,5 kg2 gula lökar, grovhackadeen burk mutti körsbärstomater4-5 dl rött vin5-10 vitlöksklyftor3 lagerblad2 msk worchestersåsOm du använder en lergryta sätt den i kallt vatten 30 minuter innan användning, annars kan det finnas risk att den spricker
Bäst blir det förstås om man har tillgång till en klot grill och då gäller indirekt grillning (då bör man ha en grill termometer så man inte har för hög värme) 2 kg tjocka revbenspjäll
revbenspjäll,. Först kokar man ribsen i en buljong på vatten, vitlök, lök, salt och peppar i 1,5 timme för att de ska bli riktigt möra och nästan lossna helt från benen och sen penslar man på en god glaze och slänger in ribsen i ugnen i 30 minuter för att de ska få fin färg. 5 kg tunna revbenspjäll. 5 kg tunna revbenspjäll
Jag har lärt mig av min kompis Eva här i KL hur man gör möra och saftiga revben enkelt. Revbensjäll behöver inte ta 1oo år att göra inte heller långlagas i ugn
Då borde de bli så där härligt möra och ändå behålla saftigheten och få en god smak. Revbenspjällen såg inte mycket ut för världen efter själva förkokningen
Ta upp revbenspjällen, pensla dem med glazen och lägg dem en liten stund på grillen - inte för länge bara - så att de får fin färg och tar åt sig lite grillsmak
Och låt sjuda i 1 timme, eller tills de känns möra. Vänd dem efter halva tiden 2 kg revbenspjäll. Lägg spjällen i en trång kastrull tilsammans med kryddor och lök
Lägg de tunna revbenspjällen direkt på en ugnsplåt med bensidan uppåt. Jag kör revbensspjällen i 2 timmar tills de blir riktigt möra och köttet lossnar lätt från benen
Då blir de möra och saftiga. Här kommer nu receptet på revbenspjällen. Revbenspjäll har en liten benägenhet att bli segs och torra, men jag kokar mina i en timme, sedan griljerar jag och kör dem i ugnen