Lyft märgpipan ur sin buljong och låt rinna av. Buljongen sparas, den fungerar utmärkt att använda som köttbuljong i ett annat sammanhang till sås eller soppa
Späd med rödvin, soja och buljong så att det lagom står över köttet. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 4-5 dl köttbuljong. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 4-5 dl köttbuljong
), "lägg i buljongtärningarna" (aaahhh. buljongtärningar. Det BLIR ju buljong när man kokar köttet. Och är det någon som har vett att reducera buljongen när köttet är kokt
eller märgpipa. Ta en del av skyn/buljongen och gör sås. smält smör i en kastrull, rör ner mjöl, häll på buljong, smaksätt med salt, peppar och äppelmos
Sila buljongen i en soppterrin och strö över persiljan strax innan serveringen. Servera buljongen som förrätt och köttet med grönsakerna till huvudrätt
Tillsätt också köttet, krossade tomater, resten av buljongen, lagerblad, timjan och vitlökspulver. 1 skiva benfri mörad märgpipa,. 3½ dl köttbuljong eller fond. Lägg alltsammans i en kastrull, häll på 1 msk av buljongen och sjud lök och selleri mjuka ca 3 minuter under omrörning. 1 skiva benfri mörad märgpipa,. 3½ dl köttbuljong eller fond
Reducera ner den naturliga buljongen, smaka av med salt och peppar. Bryn svansen i panna. Slå på vatten så det täcker svansen och låt koka försiktigt i 4–6 timmar
Delar som helst används är märgpipa, hals, rev, ytterlår och lägg. Buljong kommer från franska ordet bouillon som sin kommer från bouillir som betyder koka