Märgpipa buljong recept

Märgpipa i lergryta

Märgpipa i lergryta

Ös sedan över buljongen och på med locket. Denna gång blev det märgpipa utan ben och det var en riktigt fin kalvstek som fick

Köttgryta på märgpipa

Då hällde jag på de skalade tomaterna, rödvin, vatten, buljongtärning, tomatpuré och soja. öttbuljongt

Boeuf Bourgignon

Späd med rödvin, soja och buljong så att det lagom står över köttet. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 4-5 dl köttbuljong. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 4-5 dl köttbuljong
Köttsoppa

Köttsoppa

), "lägg i buljongtärningarna" (aaahhh. buljongtärningar. Det BLIR ju buljong när man kokar köttet. Och är det någon som har vett att reducera buljongen när köttet är kokt
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Rör ner alla ingredienser utom buljongen och bryn i ytterligare några minuter. Tillsätt buljong och lite salt och peppar
Gulaschsoppa på vildsvin

Gulaschsoppa på vildsvin

Rör ner alla ingredienser utom buljongen och bryn i ytterligare några minuter. Tillsätt buljong och lite salt och peppar
Ingas pepparrotskött

Ingas pepparrotskött

Buljong. Lägg dem i buljongen. Rör ner mjölet och vispa ner buljongen, lite i taget tills du får en lagom tjock sås
Köttsoppa med rotfrukter och vitkål

Köttsoppa med rotfrukter och vitkål

Hit kan du förbereda om du vill och ställa buljong och kött i kylen tills nästa dag. 500 gram högrev, märgpipa, revben, soppkött med ben av oxkött
Sauerbraten

Sauerbraten

eller märgpipa. Ta en del av skyn/buljongen och gör sås. smält smör i en kastrull, rör ner mjöl, häll på buljong, smaksätt med salt, peppar och äppelmos
Pot au feu

Pot au feu

Sila buljongen i en soppterrin och strö över persiljan strax innan serveringen. Servera buljongen som förrätt och köttet med grönsakerna till huvudrätt
Biff på tomatbädd

Biff på tomatbädd

Tillsätt också köttet, krossade tomater, resten av buljongen, lagerblad, timjan och vitlökspulver. 1 skiva benfri mörad märgpipa,. 3½ dl köttbuljong eller fond. Lägg alltsammans i en kastrull, häll på 1 msk av buljongen och sjud lök och selleri mjuka ca 3 minuter under omrörning. 1 skiva benfri mörad märgpipa,. 3½ dl köttbuljong eller fond

Recept på buljong

Delar som helst används är märgpipa, hals, rev, ytterlår och lägg. Buljong kommer från franska ordet bouillon som sin kommer från bouillir som betyder koka
Gulash

Gulash

Tillsätt buljong, kummin och lite salt och svartpeppar. 600 g benfri högrev eller märgpipa. 1 1/2 liter kalv- eller kycklingbuljong
Gulaschsoppa på vildsvin

Gulaschsoppa på vildsvin

Rör ner alla ingredienser utom buljongen och bryn i ytterligare några minuter. Tillsätt buljong och lite salt och peppar