Marockansk gryta med märgpipa från Malma och hur mycket kryddor som helst
Sustainable Living
Sustainable Living
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg benfritt grytkött av nöt, t ex märgpipa, högrev eller fransyska.
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 4 gula lökar
  • 3 morötter 5 palsternackor 3 st vitlöksklyftor
  • 1 msk salt
  • 1 kuvert saffran, 0,5 g 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk mald koriander
  • 1 burk krossade tomater 400 g 3 dl rött ekologiskt vin
  • 1 flaska grönsaksjuice, (2,5 dl) eller en halv pressad citron och lite riven ingefära
  • 2 lagerblad 1 tärning köttbuljong
  • Tillbehör
  • 3 dl Couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk lantbuljong från Renée Voltaire
  • 1 dl flagad rostad mandel
  • 2 dl gröna linser
  • 2 dl kikärtor
  • 1 kruka persilja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.