Hur mumsigt somhelstmed lite smör och en god skiva ost på. Jag plattade först ut med händerna, sedan fördelade jag lite mandelolja på degen och kavlade ut till knappa plåtens storlek
I det här knäcket har jag använt de härliga teffgrynen från daCarla som egentligen är avsedda för gröt, men som också gör sig alldeles utmärkt i matbröd
Recept kommer från boken Juices, smoothies & sunshine foods, skriven av Maria Wirén. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper
Lägg allt i en bunke och blanda runt med olivolja och en nypa salt. Att göra chipsen hade jag inte kommit för mig ännu men med ett gäng svartkålsblad i kylen fick jag ett infall
Plocka bort rotfrukterna från köttet och fläsket. Reducera ner i någon kvart medan du fräser på lite strimald prosciutto och champinjoner som du kan toppa varje portion med
Servera grytanmed couscous, yoghurtoch färsk koriander. Ta din största grytaoch sätt på hög värme. I med zucchini och paprika samt kikärter och vitkål, rör runt och stek någon minut till
Jag serverade rätten med kamutvete istället för naanbröd och det blev mycket bra. Dock har jag lite svårt för saffran i mat då jag tycker den tar överhanden för mycket
Blanda resterande yoghurtmed salt och gurkan. Fräs riset med finhackad gul lök och kardemumma i en kastrull och när det fått fin färg häller du på buljongen och låter det koka klart
 Smaka av grytanmed salt och peppar. Nu när det går mot mörkare tider och temperaturen sjunker därute, smakar det riktigt gott med grytor av olika slag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.